Voorbereiding

Voorbereiding

De voorbereiding  voor dit avontuur is eigenlijk al lang gestart. Waarschijnlijk al in 2007 op het moment dat Hanne en Bram samen naar Lourdes zijn gereden.

Een zot idee… “dat moeten we eens langer doen”.

Dan kwam Lukas. Daarna Kaat. Elk jaar samen op fietsvakantie. Altijd aangepast aan hun leeftijd. In de fietskar, op de follow-me en sinds vorig jaar allebei volledig zelfstandig. Het moment om onze droom echt uit te voeren.

Sparen, sparen, sparen

Sinds jaren leggen we elke maand een bedrag opzij, we zouden er waarschijnlijk een nieuwe keuken van kunnen kopen, of ons huis renoveren… maar dat kan later nog 🙂

We nemen ons ouderschapsverlof op. Dat wil concreet zeggen dat we 3 maanden elks 707 euro per maand krijgen. De vierde maand krijgen we niks. Eigenlijk toch fantastisch dat dit kan? Geld krijgen om voor je kinderen te zorgen…

Thuisonderwijs

De kinderen zijn natuurlijk leerplichtig. Vakken als wereldoriëntatie en godsdienst, daar maken we ons geen zorgen over. Het is één grote schoolse uitstap. Rekenen zal Bram voor zijn rekening nemen… en taal is voor Hanne.

De route

Al jaren denken we over een route en doen we ideeën op. Niet te bergachtig, warm genoeg in maart… Warm genoeg in maart? Zuid-Europa! Helaas is het daar niet echt plat… Daarom denken we ook dat we niet echt veel kilometers per dag zullen fietsen.