Dag 14: Bremen bereikt!

Vandaag hebben we na 54km Bremen bereikt!

We hebben goed geslapen op de kleine camping van Stedebergen maar wilden er niet blijven om te ontbijten. We zaten op maar 5km van Verden ad Aller een naar het schijnt mooi stadje. Dat bleek achteraf ook waarte zijn. We zijn zonder ontbijt of koffie naar daar gereden. In de autovrije winkelstraat hebben we een gezellig bakkertje uitgekozen om te ontbijten. 

Daarna reden we gezellig verder met de zon (jawel een lekkere warme zon!!!) in onze rug. We reden langs kanalen en velden, over dijkjes en langs sluizen. Eigenlijk voelt het landschap hier heel Hollands aan. Van de indrukwekkende hoge en stijle oevers is hier niet veel meer te merken. Het is hier dan ook een pak minder toeristisch.

We reden Bremen binnen via een industriegebied, gelukkig was het zaterdag en lagen er wel overal goede fietspaden! Onze eerste kennismaking met Bremen was dus niet alles. Ook na het industrieterrein was het niet alles… Druk druk druk, auto’s die te dicht bij fietsers reden, veel fietsers en voetgangers die door elkaar reden en ondertussen moesten we de weg on het oog houden…. Maar dan… dan reden we het oude centrum binnen en werden overdonderd door het leven en de schoonheid van Bremen! Mooie gebouwen, een imposante Dom en winkels, veel winkels! Bram heeft Hanne en Kaat moeten intomen! Maar zoals beloofd hebben Kaat en Lukas wel hun beloofde speelgoedje gekregen!

Na ons blitsbezoekje moesten we wel nog meer dan 5km naar de camping fietsen die echt aan de rand van Bremen ligt.

Daar was het wel even verschieten…. De duurste camping tot hiertoe (44 euro) en niet eens zo een goede tentweide. Het sanitair is wel super! Proper en ruim. 

Na ons wasje en ons plasje zijn we iets gaan eten in het restaurant aan de camping. Heel erg lekker!

We voelen wel dat de vermoeidheid begint door te wegen. Het wordt tijd voor eens een echte rustdag als we dit willen blijven volhouden met de glimlach!

Morgen verlaten we de Weser en beginnen we richting Nederland te rijden. Dan volgen we geen vaste route meer en hebben we dus geen routeboekje meer. Morgen komen we met elke trap een stukje dichter bij thuis! (Enfin, thuis is nu waar onze tent staat!)

Bremen 54km

  
   
   
  

Geplaatst in 2015, Ring 1.

2 reacties

  1. Hallie halloo, Nederland klinkt leuk en dichterbij 😄 dan kan ik misschien eens op visite komen? Als Elena dat gaat willen ? Ze heeft namelijk vandaag een nieuw bed uitgekozen 😄 ze had nog zo n tussenmaatje dus haar hoofd tegen achterkant en benen hongen al uit haar bed. Dus dat was wel nodig! Nu nog ineenzetten, dat is een ander paar mouwen denk ik! Hoop binnen enkele dagen er ook in te kunnen liggen in plaats van enkel naar een hoop planken te kunnen kijken. En missen jullie jullieechte bedje nu niet nog meer?Een nachtje in een tent, oeoeoeoe… Dat zou voor mij al genoeg zijn zo 1 nacht! Denk ik… Vertellen we dan griezelverhalen bij een kampvuur? Hopelijk tot gauw en vergeet niet wat uit te rusten straks zijn jullie nog vermoeider dan voor jullie vertrek als jullie in zo n tempo blijven gas geven;)🐾(konijnen pootjes staan niet bij de symbooltjes)😄xx

  2. Wow!! Dikke proficiat!! Dat hebben jullie super gedaan! Neem maar snel een rustdagje zodat jullie nog met veel plezier en een beetje uitgeruste benen door Nederland kunnen cruisen 🙂 en wie weet kunnen wij jullie dan nog een bezoekje brengen 😚 dikke kussen voor de lustige fietsers !! Xxxxxx

Reacties zijn gesloten.