Dag 16: Een nieuw hoogtepunt

Enfin, verschillende hoogtepunten 🙂 hier is er bijvoorbeeld (traaaaaaaaag) internet! Maar er is wel verbinding! De verslagen van de vorige twee dagen zijn nu ook net gepubliceerd, helaas nog zonder foto’s.

Een ander hoogtepunt was de overgang tussen het Seine en het Loirebekken. Het Canal de Nivernais verbindt deze belangrijke rivieren. Na een hele tijd bergop, uit het dal van de Seine mogen we vanaf morgen bergaf, richting de Loire!

Het hoogste punt van het kanaal was best indrukwekkend en mooi. Het bestaat uit 16 sluizen die elkaar opvolgen, soms met enkele honderden meters tussen, soms vlak achter elkaar. Al bij al hebben we 10km langzaam gestegen. Lukas wilde het per sé helemaal alleen doen. Bram heeft hem dan ook geen enkele keer geholpen! Prachtprestatie van onze man!

Het was niet ver meer naar de camping… Maar die zag er niet uit. Er moet op zijn minst toch iets zijn dat op gras lijkt voor Bram zijn tent opzet. Gelukkig was er 3km verder nog een camping. Ook niet veel soeps (bellen voor de sleutel) maar wel gras.

Nadat we de tent hebben opgezet zijn we terug op de fiets gesprongen om een paar kilometer verder in het lac de Baye een duikje te nemen.

Tegen 19u waren we terug op de camping. Het is hier zo verlaten onderweg (nergens winkels of zelfs bakkers) dat we verplicht naar het restaurantje moesten. Het was er echt lekker, maar Kaat en Lukas waren zo op van al dat fietsen dat we er niet echt lang gebleven zijn.

Morgen voorspellen  ze regen. Maar dat zijn zorgen voor later 🙂

Baye 50km (met de omwegen bij)

Damien, de papa van de Franse familie die gevolgd wordt door een ploeg van TF1

Geplaatst in 2016 Bourgogne.

Eén reactie

  1. Weerom super gedaan van de frisse fietsers!!
    Laat de regen jullie niet ontmoedigen, want na regen komt zonneschijn!!
    xxx

Reacties zijn gesloten.