Dag 12, subtiele Duitsers en de eerste regen…

Afscheid nemen van Oma en Moeke, maar niet zonder eerst een nieuwe buitenband (die Moeke in Aartselaar was gaan kopen)op Bram zijn fiets te plaatsen. Het profiel van de achterband was volledig weg, nog een dag zo rijden en er zou alleen nog een binnenband overblijven 🙂
Bij het vervangen per ongeluk ook op een of andere manier het ventiel van de binnenband naar de knoppen geholpen… Gelukkig vertrekken wij goed voorzien op fietsreis en heb ik voor elk formaat wiel een binnenband mee… Gewoon wiel, fiets Lukas en fietskar, allemaal een ander formaat…

Rond 10u toch vertrokken uit Miltenberg voor een stuk vals plat omhoog van 20km tot Hardheim. Helaas moesten we een stuk langs de grote baan rijden tot een vriendelijke Duitse ons de weg wees naar een fietspad door de bossen. Een gravelpad dat omhoog ging.
Daar een klein drama meegemaakt! Ergens bergop bij een splitsing zijn Hanne en Bram die met de kindjes in de kar reed, elkaar kwijtgeraakt. Vooral omdat Hanne geen gsm meer heeft was dat toch spannend. Gelukkig allebei ons gezond verstand gebruikt en elkaar teruggevonden in Hardheim. Daar met twee serieuze cola’s, koffie en een ijsje voor de kindjes ons avontuur weggespoeld.

Hierna nog meer stijgen door mooie velden. We moesten uit het Maindal naar het Tauberdal geraken. Dan een laatste kilometer omhoog, 7%,… En met bagage en twee kindjes in de kar kan dat tellen. Naast het fietspad stijl omhoog hadden de subtiele Duitsers een mooie kruisweg geplaatst tot aan het kapelletje dat boven op de berg stond.

Gelukkig daarna… 16km bergaf het Tauberdal in! Een mooie beloning voor ons harde werk.nu komen we ook in de “Romantische Strasse” en passeren we enkele heel mooie stadjes.

In Bad Mergentheim vinden we met de gps zonder omwegen de camping. Ondertussen was het al heel de dag bewolkt, echt grijs bewolkt. Andere fietsers hadden het over een mogelijke storm. Als we kamperen nemen we zoiets altijd serieus. Stormkoorden vast, tent goed opgespannen en niet te veel dingen gewoon buiten laten liggen.

We maakten een gezellig praatje met onze Nederlandse buren. Zij gaan via de Romantische Strasse richting Bodensee en zo naar Basel fietsen om vandaar een trein aar Maastricht te nemen. Toen is het ineens beginnen regenen, onweren met alles erop en eraan… Gelukkig hadden we alles in de tent gelegd wat we nodig hadden. Eten, slaapkleren en slaapgerief. Kaat en Lukas amuseerden zich met hun speelgoed terwijl Hanne door de regen naar onze was ging kijken.

Regenachtig maar gezellig samen in een kleine tent. Ook dat is fietsvakantie, maar dat mag niet te lang duren…

Foto’s komen later nog wel…

20130724-205632.jpg

20130724-205645.jpg

20130724-205655.jpg

20130724-205715.jpg

20130724-205734.jpg

20130724-205747.jpg

20130724-205814.jpg

Geplaatst in 2013, Wenen.

Eén reactie

  1. Een spannend reisverhaal vandaag! Ik hoop dat jullie droog de nacht doorkomen en het zonnetje morgen weer van de partij is. Intussen kijk ik er al keihard naar uit om live bij te praten!! ’t Ziet er allemaal super uit en het is leuk om elke dag een stukje mee te kunnen beleven. Geniet er nog van!! xxx

Reacties zijn gesloten.