Dag 53,54,55: Schoolwerk en een klim tot 1290 meter!

donderdag 26 april, vrijdag 27 april.

Donderdag was nog een mooie dag, een zonnetje en nog steeds het fantastische uitzicht over de bergen en Cazorla. Kaat en Lukas hebben goed gewerkt voor school vandaag. Alle taken op Bingel gemaakt en nog wat extra oefeningen met papa en mama.

We keken hoe “Freddy de bij” een holletje maakte in een houten boomstam en terug dichtmaakte. We gaven het redelijk tamme vinkje dat rond onze benen en op onze tent ging zitten de naam “Colette” en de vleermuis die elke avond rond onze tent fladderde kreeg de naam “Fladimir”. De kat van de camping met de naam Luna werd door Kaat omgedoopt tot “Fifi”. Zo kreeg ook de hond de naam “Muf” en de eekhoorn werd “Kos” gedoopt. De specht die ons elke ochtend wekte kreeg dan weer de naam “Kiki”. Nog wat extra oefeningen, een kaartspel (pesten en zwarte pieten) en de route over de berg bekijken.

Deze nacht begon het te regenen.

Normaal wilden we vrijdag terug vertrekken, maar heel de berg lag in de mist… We besloten dat het niet het moment was om aan de beklimming te beginnen. Een hele tijd door de mist rijden zou ons minder zichtbaar maken voor de auto’s. We hebben ook tijd. De rest van de voormiddag heeft Kaat verder de tafels geoefend. Lukas en Bram zijn begonnen met zelf een programma te maken zodat Kaat ook de tafels op de computer kan oefenen.

Rond de middag was de zon daar weer! Maar dan was het te laat om nog aan de beklimming te beginnen. Morgen… Morgen nemen we echt afscheid van Cazorla en de camping. (Enfin dat is toch de bedoeling!)

Zaterdag 28 april.

De zon scheen. Tijd om afscheid te nemen van de camping die ons zoveel rust en blijdschap heeft gebracht.

Tijd om aan de klim te beginnen. De pas over. Het is de eerste keer voor ieder van ons vier om met bepakking zo hoog te fietsen!

Traag en gestaag hebben we de berg overwonnen! Op de top keek iedereen zo verbaasd dat die twee kinderen dat zelf gefietst hadden. De afdaling daarna was fantastisch! De camping iets minder.

Lukas werkt voor school

mini-snoepbeker

mini-snoepbeker

aperotime

te mistig om te vertrekken

Lukas en Johanna op de wip

Cazorla

“Fifi” houdt de wacht

Samen gamen

Kaat werkt voor school onder het strenge oog van papa

Kleuren

fietsen met grootheidswaanzin

op weg naar de top!

haarspeldbochten!

Met elke bocht komen we dichter bij de top!

traag en gestaag

OPGEPAST FIETSERS

1290 meter!

Op avontuur tijdens de picknick

Als beloning voor hun inzet, een magazine met speeltje!

 

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

4 reacties

  1. Wauw!! Wat een prestatie alweer!!
    En flink voor school gewerkt ???
    Fijn dat jullie de tijd hebben genomen om te genieten en tot rust te komen… ‘Echt’ vakantie op fietsvakantie ? Groot gelijk!!
    Gelukkig is het goede weer daar weer teruggekeerd! Beter dan hier ?
    Doe lekker zo verder en wij kijken uit naar jullie volgende avonturen!
    Dikke kussen
    Marjan en co

  2. Geweldig! Wat een prestatie van jullie allemaal! Maar laten we zeker ook de prestatie van vader niet vergeten die de zware kar omhoog heeft gesjouwd. ? Veel succes jullie verdere reis!
    Robbert, Lotte en Walt.

Reacties zijn gesloten.