Dag 86,87: one of those days…

Dinsdag 29 mei: We volgen de EuroVelo 8 verder langs de kust. Helaas hielden de grote brede fietspaden op en zagen we geen pijlen meer. Dan maar met de gps verder in de goede richting gereden.

Kaat doet heel erg haar best maar vandaag wilden haar kleine beentjes niet goed mee. Ze mist echt heel erg haar vriendinnen, ze heeft ook heimwee naar huis en naar school… Toch blijft ze dapper doorzetten! Lukas mist zijn vrienden ook, maar hij is al wat ouder en kan er heel goed mee om.

We stopten even aan een weide met schrikdraad. Lukas heeft aan der lijve ondervonden waarom zoiets “schrik”-draad heet!

We zagen een haventje vol restaurants waar je oesters en mosselen kon eten en kopen. Je zag de bootjes die aanmeerden om alles kraakvers aan te leveren…

Woensdag 30 mei:

Vandaag nemen we afscheid van de Middelandse Zee en beginnen we aan onze doorsteek van Frankrijk van oost naar west. Het weer is heel onstabiel. Grijs en dreigende onweerswolken.

We volgden het Canal de la Robine dwars door Narbonne. Het pad langs het kanaal werd altijd smaller en het gras hoger… Op een bepaald moment kwam het zo hoog als Kaat haar schouders!

Dan moesten we over een oude spoorwegbrug maar daar stonden borden dat het verboden was, toch moest de route er langs… Bram ging eens kijken. Hij geraakte zonder fiets op de brug, maar met de kar en voor de kinderen was het niet te doen. Dan maar 10 kilometer omrijden! Op het einde van een dag is dat echt zwaar. Gelukkig vonden Kaat en Lukas het niet zo erg.

De camping was superklein. Tien plekken en een receptie die alleen open was tussen 9u en 10u en 17u en 18u. Maar heerlijk rustig en een goei ‘pelouseke’

Eurovelo 8, hier nog met wegwijzer!

Oesters, mosselen,

Onze vlaggenstok, nu ook met Franse vlag!

Decathlon! Een grote speeltuin

Burgerking Narbonne, werelderfgoed!

oude spoorwegbrug

“Buffet” op de camping

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

8 reacties

  1. Weer super leuke foto!! Altijd een plezier om de blog te lezen!! Mijn dagelijkse spam ?? een dikke knuffel van Julie voor Kaat ?

  2. Inderdaad, dagelijkse spam… Goed verwoord. Ik vind het ook altijd fijn tussen onze dagelijkse beslommeringen even weg te dromen bij jullie avonturen. Veel plezier en af en toe de nodige doorzetting!

    • We staan er vaak bij stil hoeveel geluk we hebben om even weg te zijn van de dagelijkse sleur en beslommeringen… Maar dan drinken we onze koffie op en rijden we verder ?

  3. Ik ben eens naar de kaart gaan kijken en jullie rijden wel goed rechtdoor, zelfs over het water
    Nu zijn jullie links afgeslegen.. Is het de bedoeling om nu terug rechtdoor te fietsen naar de andere kant van Frankrijk
    Zeg maar tegen kaatje dat het weerzien met haar vriendinnen een feest zal ,zijn om naar uit te kijken.. Iedere draai van haar wiel breng haar een beetje dichter. Nog ongeveer 1 miljoen omwentelingen te gaan (grote orde)
    lukas is de stoere bink.

  4. Va heeft gelijk het weerzien zal voor vele een emotioneel weerzien zijn een groot feest ! Maar Kaat en Lukas doen het ontzettend goed . Voor jullie alle nog veel energie , goede wegen , prachtige natuur en zalige rustmomenten .

Reacties zijn gesloten.