Dag 21: De Odyssee van Bram en Lukas

Vandaag staat er een avontuur van een ander kaliber op het programma voor Bram en Lukas. Te voet, met de trein, de trein, nog een trein, de bus en de shuttlebus naar de auto in Billund! (En dan half Jutland door terug naar de camping!)

Openbaar vervoer in een vreemd land is altijd weer even ontdekken. Zo hadden we pas net op tijd door dat je in het kleine station van Hulsig op een knop moet drukken om de boemeltrein te laten stoppen! Of hoorden we in het Deens iets dat leek op ‘ontkoppelen en iets met onze eindbestemming’… Blijkbaar ging onze wagon niet verder dan Frederikshavn. Gelukkig ook dat op tijd door 😁

Na twee uur door het mooie Deense landschap te cruisen namen we tijdens de overstap in Aalborg niet de eerstvolgende trein. We aten eerst samen iets in het station.

De trein naar Århus was verrassend mooi en modern! Gereserveerde plaatsen in de ‘quiet area’. Hier loopt alles zo gesmeerd!

We nemen express niet de snelste verbinding. We genieten van het samen naar buiten kijken, we nemen de tijd om stations te verkennen, we lezen en we kijken weer naar buiten. We kijken vooral naar buiten.

In Århus nemen we de tijd om even door de winkelstraat te lopen en de sfeer op te snuiven. Bram had gehoord dat de stad wel de moeite waard was. Blijkt helemaal waar! Na een bezoekje aan de Dom liepen we terug naar het station voor onze volgende trein.

En dan begeeft de verbinding het op de gsm van Bram. Hij kan enkel nog via wifi verbinding maken met de buitenwereld! Gelukkig steekt de rest van de route min of meer in zijn hoofd ☺️ Altijd en overal afhankelijk zijn van technologie blijkt dus geen goed idee, gebruik je hoofd als backup! De reis naar Vejle verliep weer vlot, al zaten we nu in een luidruchtiger wagon.

Applausje voor de Deense spoorwegen! Nu de bus aan een kritisch en proefondervindelijk onderzoek onderwerpen.

De bus nemen in Vejle bleek ook net iets moeilijker dan gedacht. Of met de app betalen (dan had je bankpas nodig en die heb ik niet standaard bij 😏) of cash op de bus. Dus op zoek naar een geldautomaat! Spurt naar de bushalte en 1 minuut voor de bus naar de luchthaven vertrok sprongen we er doorweekt op! The end is near! (Maar dat dacht Odysseus ook toen hij uit Troje vertrok😂)

Bleek dat we niet de rechtstreekse bus naar Billund hadden genomen maar diegene die door alle kleine dorpjes tussen Vejle en Billund stopt… Onverwacht zagen we nog meer van het mooie landschap.

Op de luchthaven moesten we te lang wachten op de shuttlebus. Zo ver is P9 nu ook niet van de terminal, zeker zonder bagage goed te doen!

Eindelijk vonden we onze auto terug en kon deel twee van de reis beginnen… Wat we waren nog niet terug thuis! Zondee gps, enkel met opgedane kennis van Deense steden door onze fietstocht en treinrit reden we terug noordwaards!

Na een autorit van 2,5uur en meer dan 12 uur nadat we er vertrokken waren reden we terug de camping op…

Geplaatst in 2021 Denemarken en getagd met , .