Dag 4: Dag Moezel, hallo Lahn

Deze ochtend vroeg opgestaan in een mistig Moezeldal, je kon met moeite de andere oever zien. Alles voelde klam en vochtig aan, maar nog geen uurtje later brak de zon door het lage wolkendek. Pistolekes en een koffie-to-go gaan halen in het restaurantje van de camping. En na een lekkte ontbijt (pumpernickel voor Bram,mjam) begonnen we aan de laatste 30 moezelkilometers.
We passeerden supermooie dorpjes (Alken, een aanrader) waar we ons te goed deden aan een tweede koffie en wat kuchen in de konditorei.
Het fietspad aan deze oever werd wat minder en de banen drukker. In het routeboekje raadden ze ons aan om aan de andere oever verder richting Koblenz te fietsen.
Inkopen voor een picknick in een voorstadje en dan aan de monding van de Moezel in de Rijn een gezellige rustgevende picknick.
We hebben goede herinneringen aan Koblenz! Vorig jaar fietsten we langs hier langs de Rijn. Lukas wilde maar weer langs de modelbouwwinkel waar hij vorig jaar van Moeke en Oma een vliegtuigje had gekregen.

Ik wil zo graag in Koblenz blijven!

Na even de vertrouwde Rijn te volgen kwamen we aan de monding van de Lahn. De rivier die we vanaf nu een tijdje noordwaarts gaan volgen. Onderweg nog een leuke pauze aan de speeltuin van Lahnstein.
Kaat haar geplakte fietsband moesten we nu bijna elk uur bijpompen en besloten daarom wat vroeger te stoppen met fietsen zodat Bram de band eindelijk kon vervangen.
Geen sinecure, om het achterwiel te verwijderen moest de halve fiets gedemonteerd worden. Ondertussen amuseerden de kindjes zich met waterspelletjes.
Vanavond op restaurant want onderweg geen winkels tegengekomen… Duidelijk een minder touristische route! Dat merken we ook aan de kwaliteit van de camping en de asfvalt.
Na een paar bewolkte dagen geraakt de iPad niet meer volledig opgeladen op zonneënergie. Gsm’s zijn geen probleem en de gps wordt geladen met de dynamo en trapkracht.
Fachbach 50km
   
    
    
    
    
 

Geplaatst in Uncategorized.

2 reacties

  1. Lieve allemaal, wat een prachtige streek en wat een prachtige foto’s van de omgeving en jullie!!! Mijn God ik word zowat jaloers op jullie😘😘😘😘😘😘😘!!!!!!!!!!

  2. Beste Hanne en Bram,
    Elk jaar is het genieten om jullie Blog te lezen!
    Super leuk. Echt fantastisch dat jullie dat doen met 2 kleine kindjes!! Bewonderenswaardig!
    Moesten jullie in de buurt van de Brabantse wal (grens Zeeland) komen in Nederland mogen jullie altijd enkele dagen in ons vakantiehuisje in de Heen(Steenbergen) aan het water verblijven.
    Leen en Pol

Reacties zijn gesloten.