Dag 10: regen, regen, regen, na regen komt zonneschijn!

Deze ochtend wakker geworden van de regen die op de tent viel… Na een half uurtje hield het even op, de moment om zoveel mogelijk gerief, matjes, slaapzakken, kleren, … droog in de fietstassen te krijgen. Ontbijten konden we onder een grote partytent die daar stond. Een lekkere warme tas koffie en verse pistolets deden ons de regen even vergeten. Terwijl Bram de tent ging opruimen (slaapgedeelte apart opruimen om ze droog te houden… Bedankt Jan en Marja voor de gouden tip!) schreef Lukas een brief aan Yoda om een laserzwaard te vragen 🙂

We hadden redelijk snel alles ingepakt en na ons vertrek begon het al snel terug te druppelen… Nog een laatste blik op Hann. Müden en de samenvloeiing van de Fulda en de Werra voor we aan onze tocht langs de Weser begonnen.

Als het regent is alles meestal een pak minder mooi… en we konden nu al niet genoeg krijgen van de landschappen en vergezichten, de beboste heuvels en uitgestrekte velden. Heel veel afwisseling en een enorm goed fietspad.

Af en toe stopte het met regenen en soms, heel soms kwam de zon voor een paar minuten hallo zeggen. De kindjes vonden het niet erg, dus wij ook niet.

We hebben de ongetwijfeld gezelligste picknick ooit gehouden, rechtstaand onder een boom om toch een beetje beschut te zijn tegen de regen 🙂 voor de kinderen gewoon een groot avontuur. Thuis zouden we niet eens buitenkomen, laat staan buiten eten.

Vandaag hebben we ook een overzet genomen. Op verschillende plaatsen kan je de Weser zo oversteken. De boten hangen vast aan een soort kabelbaan over de rivier. Om ons met vier te laten overzetten hebben we maar twee euro moeten betalen.

Was het dankzij of ondanks de regen? Maar vandaag hadden we rond 15u30 al 50km op de teller staan. Genoeg voor vandaag vonden we. Onze tent moest nog droog geraken en het was even droog. We zijn gestopt aan de kanoclub van Beverungen waar we snel de tent hebben opgezet. Dankzij het windje dat er waaide was onze tent in een uurtje droog. Van dit uurtje hebben we dan ook nuttig gebruik gemaakt om een euh… koffie te gaan drinken op het terras 🙂 terwijl de kindjes taartjes gingen bakken in de zandbak.

Het heeft nog enkele keren voor een paar minuutjes geregend maar ondertussen zitten we al enkele uren droog te genieten van het mooie uitzicht dat we hier hebben…. Tja na regen komt zonneschijn! (En morgen zien we wel weer….)

Beverungen, 50km

   
  

   
   
   
   
   
   

Geplaatst in 2015, Ring 1.

3 reacties

  1. Zo’n picknick in de regen is inderdaad iets speciaals!
    Hier spreken de kindjes er ook nog van dat ze vorige week in de regen buiten mochten lopen zonder jars en zonder schoenen 🙂

    Als alles nog droog geraakt, kunnen jullie weer lekker verder!

    Doe zo voort! Echt super te lezen hoe vlotjes het weeral gaat en hoe flink die kleine kampioenen het doen!

    Dikke kussen en vele duimen voor veel zon en weinig regen!
    xxx

  2. Helabakes ,
    En jullie blijven lachen hé. Ongelooflijk!
    Elke morgen als ik naar die super blog surf , ben ik zoooo fier ! Waarom ? Wel … daarom ….
    Misschien een tipje : vraag eens aan een voorbijganger een fotootje te trekken van jullie 4tjes , ook leuk!📷
    Kissies en tot morgen. Make

  3. Lieve allemaal, wat een prachtige verhalen weer en wat een ongelooflijke prachtige foto’s! Als ik dat allemaal lees dan heb ik alleeen maar grote bewondering voor jullie alle4 , want ondanks pech toch blijven lachen en jullie hebben een optimisme waar velen een voorbeeld aan zouden mogen nemen he??ook de kindjes …..er zijn geen grotere kampioenen?????!!!!!!We wensen jullie nog veel plezier en vooral ook veeeeeeel zon☀️☀️☀️☀️☀️☀️. Dikke knuffels van ons !

Reacties zijn gesloten.