Dag 11: “citytrippen” in Hameln

Deze nacht was er ongeloofelijk veel wind! Met momenten trok de wind echt volle kracht aan de tent, gelukkig had Bram ze met de stormlijnen goed verankerd. Positief aan de wind was wel dat alles supersnel droog was, ook de tent. We konden dus na ons Pannenkoekenontbijt snel vertrekken.

De wind kwam tijdens het fietsen spijtig genoeg uit de verkeerde richting. Het leek alsof het heel de tijd bergop ging, maar dan zonder de beloning van een afdaling! Maar rond een uur of 11 bereikten we Hameln. Een mooi stadje waar we onze tijd hebben genomen om op zoek te gaan naar sporen van de rattevanger. Die waren er genoeg, een gouden rat op een brug, bronzen plaatjes met de afbeelding van een rat in de straat, standbeelden enzovoort… Bij elke nieuwe rat waren de kindjes even enthousiast!

Na ons vertrek uit Hameln zagen we een half uurtje later een megabui op ons afkomen. De wind werd nog sterker en even later begon het te gieten! Geen weer om een hond door te sturen, dus laat staan om door te fietsen met kinderen. Gelukkig stond er even verderop een grote eenzame kastanjeboom. Daar vonden we toch beschutting tegen de felle wind en regen. Een tiental minuten later zagen we in de verte een opklaring onze richting uitdrijven. Terug op de fiets scheen de zon zelfs in onze rug en zagen we de regen gewoon verdampen!

Fietsen ging heel traag vandaag, wind op kop! Toch kwamen we kilometer per kilometer dichter bij ons doel. We passeerden nog even een speeltuin maar dat liedje duurde niet lang. Weer kwam er een hevige bui aandrijven. Gelukkig stonden we nu vlakbij een schuilhut. Daar hebben we dan ook die bui uitgezeten.

Met veel oponthoud en wind die ons vertraagde kwamen we uiteindelijk verkleumd in Rinteln aan. Bij de camping zat niemand aan de receptie en dat was voor ons voldoende om voor een hotelletje te kiezen. Een goede keuze zo bleek. Heel de namiddag zijn er nog buien gevallen, regen, zon, regen, zon, … En de kindjes, Bram en Hanne konden zich zo opwarmen. Vandaag was het niet alleen nat maar ook gewoon koud.

Rinteln zelf was klein en gezellig maar nu niet bepaald de moeite om een omweg voor te maken moest je in de buurt zijn. Er is wel een gezellig restaurantje op het al even gezellige marktplein waar ze enorm lekkere hamburgs maken! Tijdens het eten vielen de kindjes al bijna in slaap, maar nu op de hotelkamer kunnen ze de slaap niet vatten. Misschien omdat we allemaal samen in een kamer liggen? Of missen ze de geluiden van een camping?

Rinteln, 40km

   
   
   
   
   
   
   
 

Geplaatst in 2015, Ring 1.

Eén reactie

  1. Wauw, wat zijn jullie te bewonderen! Als het hier regent, blijven wij gezellig binnen. Maar jullie, jullie fietsen dapper verder tot jullie volgende stop. Allevier verdienen jullie een ‘gouden’ medaille en……… een ijsje met veeeeeeel slagroom! 👍 🍦 🍦 🍦 🍦 💖

Reacties zijn gesloten.