Dag 15: de vrijheid van een fietsvakantie!

deze ochtend wisten we echt niet goed wat te doen. Zouden we de planning volgen en naar Nederland beginnen rijden? Zouden we toch de Weser afrijden tot aan de monding en dan richting Nederland rijden? Zouden we gewoon nog een dagje op de camping blijven? Enfin, bij geen enkele optie voelden we ons echt goed. We moesten nergens zijn dus deden we het deze ochtend allemaal wat gezapiger. Lukas kon zich aan de tafels die er stonden (met echte stoelen, waauw dat is dus luxe na een tijdje!) uitleven met zijn Lego en Kaatje hield zich bezig met fotograferen 🙂 Na een tas koffie kwam Bram met nog een optie! Als we nu eens de trein richting NEderland zouden nemen en dan gewoon zuidwaarts fietsen, we zien wel waar we uitkomen en hoever we geraken. We hebben allebei heel goede herinneringen en ervaringen met Nederland (behalve met het brood dan… sorry) Dat leek dan ineens de juiste optie te zijn, waar we ons allebei goed bij voelden.

Na nog een kort bezoek aan Bremen en de McDonalds…mjam! Hebben we dus de trein (echt waar, de Deutsche Bahn, wij zijn ongeloofelijke fan geworden! Eenvoudig, efficiënt en eigenlijk best te doen van prijs) naar Leer in Ostfriesland genomen. Even stress want de fietswagons zaten danig vol. 

Aangekomen in Leer bleek het avondmarkt te zijn! Sfeer! Kraampjes, lekkernijen (kibbelingen voor Bram en Lukas en jawel…. bezoek aan het eiscafe voor Hanne en Kaat)

Nog een drietal kilometer naar de camping gefietst en snel onze tent opgezet. We zijn nog nooit zo laat op een camping aangekomen (na 18u) met zo weinig (11km) in de benen 🙂

Het was een “rustdag” waar we allemaal wat nood aan hadden. Op 20km van de Nederlandse grens voelen we ons een pak minder ver van huis!

De camping is superrustig (we denken dat iedereen in Leer zit om te feesten) Het is ook een “weerzien” met de rivier de Ems. Die hebben we een aantal jaren geleden gevolgd tot de monding. (Ook aanrader!!!)

Nog even over de Weserradweg… Zeker in het begin ongeloofelijk mooi, maar de laatste 100km voor Bremen werd het landschap en de voorzieningen minder.

Morgen steken we de grens met Nederland over!

   
 
   
 
  

  

Geplaatst in 2015, Ring 1.

Eén reactie

  1. Hey lieverds,

    Bijna in Nederland, heerlijk rustig dagje gehad… Zalig!!
    Dat was een goed plan van Bram!
    Geniet er verder van en hopelijk tot heeeeel snel!!
    xxxxxx

Reacties zijn gesloten.