Dag 16: de grens over

Vandaag was het weer snikheet, beter dan regen! De tent was deze ochtend poederdroog en konden we dus snel inpakken. Ontbeten deden we bij de speeltuin waar Lukas met de kranen voor Kaat een Rapunzeltoren bouwde 🙂

In Bune, net voor de grens, nog snel de laatste Duitse Lidl bezocht en middageten gekocht. 4km verder in Nieuweschans op het dorpspleintje aan de fontein opgegeten.

We keken er naar uit om in Nederland te fietsen… Ik denk dat we nu wel terug weten waarom er zoveel windmolens in Nederland staan!! Potvolkoffie, wind tegen, 10km/u en niet sneller! Nederland kan precies niet platter en opener zijn als hier. Gelukkig wel mooie wegjes en een dorpje met een Spar waar we extra water, flesje cola en wat fruit konden inslaan voor ons 4uurtje. Ah, en voor ik het vergeet voor Kaat en Hanne natuurlijk een potje vanille-eis!

Leuk dat we hier de mensen goed verstaan, tenzij ze in hun Gronings dialect beginnen… Omdat we echt maar traag vooruit geraakten hebben we onze dagetappe wat ingekort. En lang leve de gps, hij bracht ons zonder problemen bij een camping “bij de boer”. Schitterende locatie (camping de drie Aa’s) vriendelijke mensen en proper sanitair 🙂

Vanaf nu gaat het zlleen nog zuidwaarts, richting Home. We zien wel hoe ver we geraken!

   
    
    
   

Geplaatst in 2015, Ring 1.

7 reacties

 1. Whoot whoot, weer een landje dichterbij… En in Nederland is het volgens mij weer vanille-ijs zenne 😀

  Wat een immens verschil in landschappen! Kan me voorstellen dat als de wind hier tegenzit je maar moeizaam vooruit gaat… Maar langs de andere kant als je wind mee hebt, haal je je achterstand waarschijnlijk ook heel snel weer in.

  Dikke zoenen voor jullie 4-tjes!
  xxxxxx

 2. Het einddoel “emmen” is nu wel heel dichtbij. ik kijk er naar uit om vooral de kinderen terug te zien, het zijn straffe gasten

 3. Goedemorgen vakantiegangers!!
  Welkom in Nederland!!! Wij volgen jullie avonturen dagelijks en genieten er erg van. Wat een super bikkels zijn die Lukas en Kaatje toch! (en mama en papa natuurlijk ook). Knap hoor die enorme afstanden zo dapper met jullie meetrappen. We weten maar al te goed hoe zwaar het af en toe kan zijn. Nog niet te spreken wanneer er zoveel wind en regen op het pad is. Wij vinden het erg knap. Morgen zijn we van plan ook een fietsvakentietje aan te vangen en we dachten zo dat het misschien wel leuk zou zijn als we jullie dan ergens zouden ontmoeten. Misschien wel een nachtje op dezelfde camping ???Jan en ik gaan namelijk in noordelijke richting, dus jullie tegemoet, fietsen. Wij vertrekken uit Hendrik Ido Ambacht en gaan richting Arnhem en daar vanuit wellicht omhoog langs de grens fietsen. Als het jullie ook leuk lijkt horen of lezen we het wel via mail of app. Bellen kan natuurlijk ook. We nemen een energiebank(je) mee, dus de telefoons blijven vol:)
  Ondertussen nog heel veel fiets plezier toegewenst.

  • Hey! Zou super zijn als we elkaar ergens kunnen ontmoeten! Wij rijden ongeveer de lijn Apeldoorn – Arnhem – Tilburg – Antwerpen. Het zijn onze laatste fietsdagen, hebben jullie een idee van wanneer jullie in Arnhem zijn? Volgen jullie een LF-route?

 4. Oeps, hebben jullie een Huisdierplein mee op reis genomen?
  Te zien op de laatste fot, of waakt deze geit op jullie fietsen?
  Knap wat een kilometers jullie al in jullie bene hebben…..
  Alle dagen een ijsje of een extra hebben jullie samen wel echt verdient! Ik bedoel natuurlijk niet dat jullie één ijsje moeten delen hé…..
  Zalig ook dat jullie nu prachtig weer hebben. In ’t binnenland regent het blijkbaar hier vandaag maar wij genieten hier aan zee van de zon!
  Veel fietsplezien verder 😉 👍 ☀️ 🚴 🏊 🍦🍦🍦🍦 💝

  • Bedankt voor alle leuke berichtjes, helaas vandaag hier natste dag tot hiertoe! Maar nu lekker gezellig op hotel! Geniet van het zonnetje daar!

 5. Hello, hello,

  Lang geleden… Wij wren er even tussenuit.
  Londen was erg mooi! Veel gewandeld, mooie gebouwen gezien, op de thee bij the queen geweest, …;)

  Bij jullie is het ook top zo te lezen.
  Heerlijk op hotel vandaag! Geniet van het zachte bed, en lekker eten. En jullie zijn er bijna, wat cool!!!
  Ze voorspellen de komende dagen erg mooi weer, dus doe maar lekker rustig aan en geniet verder… Thuis roept de plicht van poetsen, was, plas, … Dat kan je gemakkelijk nog even missen denk ik he!!!

  Onze boys zitten op kamp deze week en ik heb dubbel kampioen gespeeld vandaag met de ladies wedstrijd, erg leuk!!!

  Have dun, geniet van jullie dappere gezinnetje en tot gauw,
  Liefs Cathy en co

Reacties zijn gesloten.