Dag 17: met snelle Jelle door Nederland!

de camping van deze nacht was super rustig (kamperen bij de boer) met een loslopend geitje dat ons regelmatig “hallo” kwam zeggen. Om Kaat te citeren: “de beste camping tot hiertoe!!”  Veel fancy speeltuinen of accomodatie hebben kindjes van deze leeftijd dus niet nodig!

Deze ochtend werden we rond 6u gewekt door een niet al te zacht getik van regen op de tent… Een uurtje later kwam daar wat donder bij. We konden echt niet uit de tent, dus de kindjes kwamen wat bij ons liggen. Gelukkig had Hanne de speelzakken uit de fietstassen meegenomen gisterenavond. Rond 8u werd de regen even wat minder… Bram is dan snel “de etenszak” gaan halen uit de fietstas. Ontbijt in de tent! (Uitzonderlijk en twee per twee want in het stuk tussen de twee slaapgedeelten is er anders te weinig plaats.

Rond een uur of 10 hield het dan eindelijk op met regenen. Snel alles ingepakt. Binnententen weer afzonderlijk. Nog snel een tas koffie gezet (gisteren geen koffie gedronken en dat is ons niet goed bevallen!), dan de tent afgebroken, tanden gepoetst, afscheid van de mensen op de camping en de geit en vol goede moed vertrokken! Vandaag begon de route al iets afwisselender en zeker nog een half uurtje droog… Daarna begon het rond 11u30 weer te regenen om niet meer op te houden…

Iedereen was doorweekt en stil, behalve Kaat die vrolijk zingend achter Hanne voortpeddelde alsof het helemaal niet regende. Lukas was ook kei flink, alleen wat stiller.

Het was afzien voor Bram en Hanne. Ergens gezellig stoppen zat er niet in. Geen enkele schuilhut om te picknicken. De enige optie was doorrijden naar Emmen, hopend op een Hema en een tas koffie of warme chocolademelk. Voor het eerst hebben we met de kindjes 30km aan een stuk gereden… zonder zagen! Ook de kindjes hebben niet gezaagd 🙂 Waarschijnlijk zat Snelle Jelle daar voor iets tussen (voor de Belgen: super lekkere peperkoek)

In Emmen aangekomen was Bram echt nat tot op het bot. Hij droeg een fietsregenjasje dat je een uurtje droog kan houden maar niet echt veel langer. Gelukkig was het niet koud. De kindjes hun broeken waren ook doorweekt. In Emmen was het een soort van jaarmarkt en ondanks de regen was er best wel veel volk. De gps bracht ons zonder omweg tot bij de Hema. Daar hebben we dan een snackje gegeten en ons warm gedronken. De kindjes kregen een sleutelhanger en een fietsshirtje.

Toen we min of meer opgedroogd waren zijn we op zoek gegaan naar een slaapplaats. Het regende nog altijd en een camping zagen we precies niet echt zitten. Gelukkig had het hotel hier nog een familiekamer vrij. Ons hotelbudget is er nu echt wel aan 🙂 

Rond 4u (het regende nog altijd trouwens) zaten we op de kamer. Een bad voor Hanne en de kindjes, een warme douche voor Bram en een grote kamer deden ons gemoed alleen maar goed! We zijn dan ook niet meer van de kamer geweest. De kindjes hebben tv gekeken, wij wat gerust en bekeken hoe we morgen gaan rijden.

Nu begint het hier ook helemaal open te trekken…. Het belooft morgen weer mooi weer te worden! 

Emmen 36km

   
    
 

 
   
   
 

 
 

  
  
   
 

Geplaatst in 2015, Ring 1.

Eén reactie

  1. Iieve fietskampioenen,

    Wat zijn wij trots op jullie:D:Dwat een knappe doorzetters en vooral ook de kindjes👍👍👍👍👍wat zijn jullie knap zeg!!!!!!Niettegenstaande het mindere weer blijven jullie toch op de…… Fiets!!!!!! Terug in Nederland komen jullie misschien Dordtswaarts, oei de Nederlandse taal krijgt een opdonder ;);););););)en dan zijn jullie natuurlijk van harte welkom voor een heerlijke warme douche en een lekkere pureestoemp met een typische Hollandse bal gehakt😋😋😋😋😋😋😋! Misschien tot snel en nog veel plezier , het weer blijft goed als de weergoden zich niet vergissen!!!!!Dikke knuffel voor alle 4 van ons😘😘😘😘

Reacties zijn gesloten.