Dag 19: another day in paradise

Bram heeft nog nooit zo snel de tent ingepakt! Het was duidelijk dat hij niet echt lang op deze camping wilde blijven! Moesten de kindjes geen 12u aan een stuk geslapen hebben, hij zou nog vroeger zijn vertrokken. Zo een massacamping is niks voor hem (voor Hanne ook niet trouwens, maar de kindjes hebben van het zwembad genoten!)

De kilometertjes gingen maar traag vandaag, veel wind en het was weer tropisch warm. In Raalte gaf de thermometer 31 graden aan. Daar hebben we onze picknick gehouden aan een speeltuin. Die zijn er op deze route beduidend minder dan vorig jaar langs de Rijn of de Donau. 

We kregen van onze Hollandse buurtjes hun coördinaten door van de camping waar ze zouden aankomen deze avond. Helaas was het echt wat te ver voor ons (en vooral voor de kindjes) omdat we echt “traag” reden hebben we best lang gedaan over die 50km.

We zijn gestrand in Deventer, een mooi stadje! Achter de VVV (“den toeristischen dienst” voor de Belgen) kon je drinkwater krijgen en iets verderop Italiaans ijs. Bram heeft zich eens laten gaan met een aardbeiencoupe terwijl Kaat en Hanne het bescheiden hielden met twee bolletjes. Lukas is geen zoetekauw en vroeg enkel een (versgeperst, hij weet wat goed is) “jus d’orange” (appelsiensap kennen ze hier niet. Het is sinaasappelsap of “judoranj”)

De camping ligt net aan de overkant van de rivier de IJsel. We zijn er even gaan in pootje baden, maar bij gebrek aan een echt mooi strandje en nogal veel stroming zijn we niet gaan zwemmen. De stadscamping heeft een leuke familiedouche waardoor Kaat en Lukas samen konden douchen en er tenminste genoeg ruimte was om te bewegen.

Op deze camping kijken ze tenminste niet naar trekkers alsof ze van Mars komen! 

Gisteren nog vergeten te bloggen dat er weer een spaak gebroken is bij Bram….en dat zijn bagagerek achteraan losgekomen is. Dat laatste probleem is gelukkig met een touwtje op te lossen. Dat achterwiel helaas nuet, dat is gewoon een kwestie van tijd voor het weer onder het gewicht bezwijkt. Gelukkig zijn we nu zo dicht bij huis (relatief) dat het geen drama zou zijn.

Deventer 50km

    
 
   
 
   
   
   
   

   
 

Geplaatst in 2015, Ring 1.

4 reacties

 1. Raalte… Oh, mooi hé, daar zijn wij ook eens op fietsweekend geweest.
  Vandaag hebben wij een fietstocht gedaan van om en bij de 50 km. Amai, wij fietsten één dagje en jullie doen dit dagelijks, al zo’n 19 dagen lang. Dikke 👍👍👍👍

 2. Helabakes ,
  Prachtige foto’s !
  En zeggen dat jullie onze kinderen en kleinkinderen zijn … Ik ben zooooo fier …. En zoveel mensen die jullie avonturen mee volgen en dit ongelooflijk knap vinden … Een dikke pluim voor jullie 4 !
  Maar … Het einde nog niet in zicht ?…Ik mis jullie nu heel erg !
  Kissies. Make

Reacties zijn gesloten.