Dag 5: “Beaune-jour”

Na ons gezellig ontbijt bij mevrouw Moniot, hebben we heel de voormiddag kunnen genieten van kleine weggetjes door de wijnvelden, afgewisseld met leuke dorpjes. Niet echt een platte route. Het Nederlands koppel dat we onderweg tegenkwamen vonden het ook zwaar. Een vriendelijk stel van in de zestig die met de fiets van Avignon naar huis reden.

Die idyllische route was dan ook de perfect plek voor onze eerste fietspech…

He Lukas hangt zo scheef aan de follow-me

dscn2655.jpg
Met wat geduld en spierkracht, tijdelijk opgelost… Op de camping wat later op de dag hebben we het iets beter proberen oplossen. Eigenlijk zijn fietsen niet gemaakt om zoveel gewicht te dragen…. De bepakking, twee zware fietstassen en een tent van 5kg, de follow-me zelf van nog eens 4kg en dan een fiets met kind (en Bram zelf) is echt wel de grenzen van ons gerief aftasten.

Aangekomen in Beaune was het er gezellig druk. Marktdag. Met twee extra lange fietsen was het niet eenvoudig om te manouvreren…en Kaat moest dringend naar toilet. Dan maar restaurantje doen. Het was toch middaguur. We zijn nog nooit zo under-dressed naar een goed restaurant geweest. Het was super lekker.

De rosé zat in Bram zijn hoofd dus hebben we beslist om niet verder te rijden. Lukas heeft het laatste stuk naar de camping weer alleen gereden. Op dat stukje weg heeft een van de vier fietstassen van Bram het na 10 jaar misbruik opgegeven. Gelukkig niets dat een tie-wrap niet kan fixen.

Lukas en Kaat hebben met twee op de fiets heel de camping verkend. Loslaten! We hadden supervriendelijke Nederlandse buren. Hun kindjes waren even oud als de onze. Na wat hulp van Hanne was het ijs tussen de kindjes gebroken en hebben de vier bengels de hele namiddag en avond met elkaar gespeeld. Ondertussen dronken wij gezellig thee met de ouders.
dscn2682.jpgdscn2685.jpgdscn2677.jpg
21u licht uit. Buiten spelen is vermoeiend.

25km

Geplaatst in 2016 Bourgogne, Fietspech.

2 reacties

  1. Heerlijk jullie zo te kunnen volgen !
    Lukas en Kaatje zullen beseffen wat een vrijheid jullie hen bieden !
    Ik zie al uit naar jullie volgend verslag !
    Slaap lekker en tot morgen.
    Kusjes uit een zonovergoten Spanje !
    Tante Leen

  2. Helden,
    Ik kan niets posten bij vandaag 24/07, dus doe ik het hier maar!
    Wat een dag is vandaag geweest en hoe dapper hebben jullie dat weer allemaal opgelost!
    Lukas, zo knap dat jij 30 km alleen fietste! Er zijn er niet veel die jou dat nadoen, daar ben ik zeker van!!
    Kaat, je tandje dat uitvalt op fietsvakantie… Da’s ook wel wat speciaal. Grappig, want bij ons Katrijn viel er donderdag ook weer een tand uit!
    Lieve Hanne en Bram, onwaarschijnlijk hoe positief jullie dit allemaal doen! Ook al zal het op de momenten van pech vloeken zijn, ik blijf tijdens het lezen toch ontzettend veel positiviteit vinden. Alleen maar bergen respect voor wat jullie elke dag opnieuw doen!!

    Hopelijk blijft de pech nu uit en kunnen jullie rustig verder genieten van een zalige fietsvakantie!
    Dikke knuffels voor iedereen daar!
    Liefs,
    Marjan en co xxx

Reacties zijn gesloten.