Dag 13: rust 2x

Vandaag was het weer een rustdag. Deze nacht hebben we heel luidruchtige buren gehad. We zijn zelfs uit ons bed gekomen om te vragen of ze de muziek wilden zachter zetten! Dat hebben ze wel gedaan, maar een uurtje later waren ze zo beschonken (lees ladderzat) dat ze wel heel luidruchtig werden…. Tot 2u in de ochtend… 

Een rustdag dus. Of beter een rust-ig dagje. Iedereen sliep tot 8u, Kaatje is nog even gaan zwemmen terwijl wij de tent opruimden.

Ook vandaag hebben we maar weinig asfalt gezien. Fietsen gaat dan heel traag, Lukas heeft het er ook moeilijk mee maar fietst zonder zagen heldhaftig verder. Voor Kaat duren die dagen lang.

Daarom zijn deze twee kortere dagen echt wel goed. Goed voor de spieren en goed voor ons hoofdje. We leven nu al bijna twee weken non stop samen op een wel heel kleine oppervlakte. Soms merk je dat iedereen nood heeft aan een momentje voor zichzelf. Maar je merkt ook dat het ons heel erg samenbrengt. Samen de leuke en moeilijke momenten delen.

Een klein momentje fietspech gehad. Lukas zijn fiets had onderweg wat aandacht nodig 🙂

Voor Bram en Hanne is het morgen fietsen op “bekend terrein”. 9 jaar geleden fietsten ze met twee naar Lourdes. Een stuk van de route van toen loopt samen met de route die we nu gaan volgen. We hebben ook heel goede herinneringen aan Auxerre omdat onze mama’s ons toen kwamen bezoeken en ons 9 jaar geleden heel erg in de watten hebben gelegd :-)d

Het was trouwens tijd om nog eens wat dingen in functie van de kindjes te doen. Het werd dus een lunch in de Quick voor Lukas en Ons Kaatje hebben we verwend met een lekker ijsje. Ze hadden het echt wel verdiend en ’s avonds hebben we dan gezond gegeten met worteltjes en komkommer.

Omdat het de laatste dagen redelijk bewolkt was werkte het zonnepaneel niet op volle kracht. Onze telefoons en fototoestel geraken nog wel opgeladen (via dynamo van de fiets) maar de batterij van de iPad geraakt stilaan leeg. Hopen op zon, of op zoek gaan naar een stopcontact!

Vanaf morgen volgen we de Yonne en het canal de Nivernais. Volgens het routeboekje terug op asfalt! Wij kijken er naar uit! We waren de halfverharde jaagpaden beu!

Auxerre 28km

bootjes kijken

even pauzeren

fietspech, Lukas troost papa 🙂

please meet blubje-roos, nieuw huisdier van de familie

leuk voor even, maar wij willen asfalt!

daar kijkt ons Kaat al 13 dagen naar uit, een ijsje uit een ijssalon!!

speeltuin!

Auxerre, goede herinneringen

Geplaatst in 2016 Bourgogne, Fietspech.

2 reacties

 1. Wat zijn jullie goed bezig! Niets dan eindeloos respect voor wat jullie presteren, alle 4!
  En prachtige foto’s, dat zijn blijvende herinneringen aan wat jullie weeral doen!
  Wij zijn ondertussen aangekomen in het zonnige Spanje en sturen alvast wat zon jullie kant op!
  Het is genieten hier, maar wat ben ik blij terug jullie avonturen te kunnen lezen 😉

  Doe zo voort, rustig op het gemakje, elke kilometer is een prestatie op zich!
  Heel veel dikke zoenen voor jullie 4-tjes!!
  Marjan en co xxxxxx

Reacties zijn gesloten.