Dag 14: a star is born :-)

Asfalt… Mmm zalige asfalt! Langs het canal de Nivernais is het zalig rijden. Weliswaar sluisopwaarts maar mmmm op asfalt! (Valt het op dat we dat gemist hebben?) de afwisseling doet ons ook goed. Middeleeuwse dorpjes, grote rotsformaties, … Het voelthelemaal anders dan het canal de Bourgogne.

Er zijn wel weinig voorzieningen, bakker? Nooit van gehoord precies… Dus tegen de middag dachten we dat het een koekjesmaal zou worden. Tot we een snackbar tegenkomen in letterlijk the middle of nowhere! Gered! (Voor de ongeruste moeke en oma: Zonder eten zouden we niet gevallen zijn, de maaltijd zou misschien niet zo gevarieerd geweest zijn)

De camping in Châtel-Sensoir is een toppertje. Rustig, aan een zwemmeertje, een winkeltje in het dorp, mooi uitzicht, goede grond, vriendelijke mensen en….. Een tv-ploegje van TF1, Franse nationale televisie.

“Bonjour monsieur, bla bla bla bli bli lalalalalaaaaa?” Bram verstond er niks van maar knikte “euh oui?” En voor hij het wist kreeg hij een microfoontje opgeplakt en een camera in zijn gezicht geduwd!

Ze bleken een familie Fransen te volgen die op fietsvakantie trokken en ze vonden het super dat wij nu ook op de camping kwamen. Ze wilden een gesprek tussen de pater familias van de Franse familias en de Pater Familias van de Belgische familie filmen. Deze “spontane” (ahum ahum) en totaal niet in scène gezette ontmoeting werd dan gefilmd voor het programma “vacances à vélo” of zoiets. Gelukkig bleek het echt wel een sympathieke kerel waar we ongetwijfeld zelf wel een praatje mee zouden hebben gemaakt. Het enige verschil is dat dit praatje nu op TF1 komt ergens in de lente 😉

Een groot avontuur waar Bram zijn beste Frans voor boven heeft gehaald. Blijkbaar verstonden ze hem toch en met het nodige knip-plak en monteerwerk komt het wel goed. (Het verliep een pak vlotter dan verwacht)

Châtel Censoir, 40km

Foto’s van vandaag komen als er weer goede internetverbinding is!

Geplaatst in 2016 Bourgogne.

4 reacties

  1. Spijtig dat we dat waarschijnlijk nooit te zien gaan krijgen hé Bram…..mijne zoon op de franse tv !

    • Natuurlijk wel,Anne !jullie kunnen vast TF 1 ontvangen.Effen uitzoeken wanneer !goeie moed !

Reacties zijn gesloten.