Dag 18: snipperdag

Nat. In 1 woord kunnen we gisteren en deze nacht omschrijven. Om volledig te zijn moet er misschien nog een tweede woord bij: koud.

Ook de ochtend bracht nog niet direct een stralend zonnetje. Het was opstaan in een klamme koude ochtend. Een dubbele portie koffie kon ons enigszins wat opwarmen. Het was wachten op de zon die maar niet kwam. Normaal zouden we vandaag een 40-tal kilometer rijden, maar dat zat er niet in. We geraakten niet in gang en alles was nat. Tent doorweekt, handdoeken die niet droog geraakten, onze was bleef vochtig… Van een familie fietsende Fransen (die voor de verandering niet door TF1 gevolgd werden) hoorden we dat er in Decize een leuke camping lag en er een McDonalds was vlakbij het station. Mmmm de beslissing was snel gemaakt, het stadje lag maar op 15km fietsen en we hadden allemaal nood aan wat beschaving.

We zijn nog maar zelden zo laat vertrokken, koude klamme sandalen aan en trappen…. Na een half uurtje fietsen (11u30 ondertussen) brak de zon erdoor! We kwamen lekker opgewarmd aan in Decize… En Lukas die een “10-uurtje” wilde kreeg een traktatie in de “MacDo” en Kaatje haar ijsje.

Als beloning voor hun doorzetten zonder zagen in de regen kregen ze ook allebei een speelgoedje. Voor Kaat een meezingmicrofoon (euh veel succes Hanne als ze achter u hangt!) en voor Lukas een pistool met plastic bolletjes. Ze waren dan ook echt ongelofelijk flink gisteren. Ze fietsen door de regen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

De camping os leuk, de base de loisirs ernaast nog leuker! Het werd een dagje met pedalo op de Loire, bootje varen voor kindjes in een klein bassin… Een echte verwendag.

Als hoogtepunt was er hier een concert achter de hoek. Samen met de kindjes van het eerste half uurtje genoten. Het was echt goed. Kaatje stal de show door zich volledig te geven al dansend. Bram en Hanne genoten er ook van want het was echt goede muziek…. 

Dan kwamen vandaag toch ook de eerste tekenen van heimwee bij de kindjes. Wat traantjes bij Lukas omdat hij de diertjes mist… haiko, Bo, Sep en Wietske, Thorgal… Gelukkig stuurde Tom snel een foto door van Haiko en kon Lukas toch snel in slaap vallen. Iets om te onthouden voor volgend jaar… Foto’s meenemen!

Decize, 18km, concert op de achtergrond


concertje kijken

Geplaatst in 2016 Bourgogne.

3 reacties

  1. Wat flink van Lukas en Kaat!
    Gelukkig konden jullie jullie wat amuseren op de camping! Kei leuke foto’s alweer!
    Nog even doorbijten! Foto’s is een goed idee om mee te nemen!
    Hou nog even vol, jullie zijn er bijna!!
    Goeie moed, wij sturen nog wat energie op voor de laatste dagen naar de auto!!
    Dikke zoenen! xxx

  2. Helabakes …
    Lieve Lukas en lieve Kaat !
    Oma en opa vinden jullie allebei super flinke fietsertjes! ??????
    Die Mac Donalds zag er ook heel lekker uit … En je ijsje Kaat : njam, njam !
    En nu : verrassing !!! Jullie mogen van oma nog eens naar de winkel … En koop voor je mama en papa een flesje heerlijke Franse wijn en voor jullie ook een lekker aperitiefhapje / drankje / chipje !.. En jullie kiezen hé ! Lukas : jij houdt de rekening bij en geef ze later aan oma ! Niet vergeten hé!
    Dikke kusjes en …oma begint jullie heeeeeel hard te missen ! Snif , snif !
    Heeeel veeeel en heel dikke Kissies Oma

Reacties zijn gesloten.