Dag 6: “papa mag ik buiten slapen vannacht?”

Gisterenavond kennis gemaakt met een super toffe familie uit Ternat. We komen niet veel Vlamingen tegen op de fiets. Deze hadden ook twee kinderen. Ook ’s ochtend ook nog een gezellige babbel gehad. Blijkbaar staat hun auto ook op de camping van St-Avertin bij Tours 🙂

Minder leuk was dat we de tent in de regen moesten inpakken… Geen leuk begin van de dag!

Vertrekken in de regen… Elke fietser weet hoe vervelend dat is…

Het is weer blijven regenen tot de middag. Dan begon de zon door het dikke grijze wolkenpak te komen. Hier en daar een klein plekje blauwe lucht… Even later weer regen, gelukkig van korte duur. Het weer is er dan alleen maar beter op geworden, samen met het humeur van Kaat 🙂 (en dat begrepen we maar al te goed!)

Op haar kleine fietsje met amper 7 versnellingen fietst ze alles zelf! Soms een bemoedigend duwtje in de rug.

Ook Lukas fietst als een ware en volleerd vakantiefietser! Gepakt met twee tassen draagt hij zijn eigen slaapzak, zijn matje, speelgoed. Slecht weer heeft op zijn humeur bijna geen invloed!

Na 37km en een heel mooie route zijn we aangekomen op de camping van Tours waar ook onze auto staat.

Snel de tent opzetten en laten drogen. Douchen en dan hebben we de auto genomen richting speelgoedwinkel! Dat hebben Kaat en Lukas wel verdiend na een week heel wisselvallig weer! Een euh, een auto is toch wel luxe!

We zijn toe aan een rustdag. De kindjes zijn duidelijk moe. Hanne kreeg het idee om morgen met de wagen en kasteel te gaan bezoeken. Dus morgen niet fietsen en overschakelen naar “tourist mode”.

Dat Lukas het hart van een avonturier heeft wisten we al, maar van zijn vraag om vanavond onder de tarp te mogen slapen verschoten we toch een beetje! Tja, waarom ook niet. Het blijft droog, de temperatuur bakt wel mee… Samen met Bram heeft hij dan een soort dakje gemaakt. Dat ligt hij nu onder. Niet in de tent, wel gewoon buiten.

Toch benieuwd of hij het heel de nacht zal volhouden 😉

Update: rond 23u hoorden we de rits van de tent open gaan en kwam Lukas binnen… Hij vond het toch weer te eng met al die dieren 🙂 zeker toen er een kat voorbij kwam!

Geplaatst in 2017 loire.

2 reacties

  1. Niet te geloven ! Lukas die wil buitenslapen….en dan al die kilometers fietsen met bagage… ik zou bijna compassie krijgen….
    Jullie hebben toch wat pech met het weer deze keer. Hopelijk kunnen jullie er toch nog van genieten. Ik ben in ieder geval heel fier op onze flinke kindjes. Dikke zoen ?

  2. Wat een prachtig verhaal weer ! En dat ondanks de regen ! Lukas glundert ! En Kaatje,wat een dappere meid !
    Gelukkig doen een speelgoedje ,een ijsje of een warme chocomelk nog wonderen !

    Ik stuur jullie wat Spaanse zon,maar ook niet teveel ,want fietsen in onze hitte zou ook niet altijd leuk zijn !

    Geniet van jullie rustdag en dan met frisse moed er terug tegen aan !
    Dikke???

Reacties zijn gesloten.