Dag 4: Fietsen langs de Taag en een onverwachte ontmoeting

Woensdag 8 maart stond op de planning als “eerste fietsdag”. Bij het maken van die planning hadden we wel meer zon in onze gedachten!

Na een vergelijking van de tarieven van Uber en de reguliere taxi’s bleken die laatste toch goedkoper om ons naar de garagebox te brengen. Bram moest met Google Maps wel de weg wijzen, bizar.

Het was leuk om terug bij de fietsen te zijn. Het optuigen van de fietsen ging nu een pak vlotter want we hadden twee paar superenthousiaste helpende handen extra!

Sinds een jaar of twee ligt er een mooi breed fietspad langs de Taag, van de luchthaven tot Belém. Het eerste deel bracht ons door havengebied. Op een bepaald moment waren er werken en een wegomleiding. Nergens een aanduiding voor fietsers! Wat een verschil met bijvoorbeeld Duitsland, waar er als het fietspad onderbroken is er een omleiding is speciaal voor de fietsers! Hier in Portugal is het “trek je plan”. Dat kunnen we ondertussen wel maar gezellig was het volgende stukje niet. Na een kilometer vonden we gelukkig het vervolg van het fietspad. Zo reden we langs de Taag door Lissabon en verder naar Belém.

In Belém zagen we de veerboot voor onze ogen wegvaren. Maar hey, we moeten nergens zijn. Dus namen we gewoon de volgende (2,5u later).

Dankzij het missen van de boot hebben we wel een praatje gemaakt met Dinis en Eliane, Portugese reizigers met een eigen blog en YouTube kanaal. Vriendelijke mensen die we mogen contacteren moesten we problemen hebben in Portugal. http://www.elianeedinisporai.com/

De tweede ontmoeting was nog fijner. Op de overzet maakten we kennis met Ronald. Een Nederlander die sinds een maand in Trafaria (overkant Taag) woont en werkt voor Lisbon Biketours in Lissabon. Ook een fietser (o.a. door Australië) en ongelofelijk vriendelijk. Hij trakteerde ons op een koffie op terras. Hij had ook een puppy van vijf maand dus kon Lukas zich ook uitleven. Nog eens bedankt Ronald!

Op de camping konden we een bungalow krijgen voor twee nachten. Ongelofelijk gedateerd. Helemaal zijn geld niet waard maar wel een droge warme plek om de onweersbuien te laten passeren en onze bagage te herschikken.

De internetverbinding is hier heel traag. Foto’s volgen nog.

Fietsen ophalen in garagebox

Fietskar uit garagebox

Hapje en drankje langs de Taag

Verkleden als zombie op een regendag

Lukas is blij om zijn fiets terug te zien na een maand

Ook Kaat is blij om haar fiets terug te zien

Voor vertrek

Yep, met de fiets door Lissabon!

Leuke ontmoeting met Ronald!

Leren, Lukas dacht niet dat het serieus zou zijn… maar ja beide ouders zijn leerkracht!

Catan!

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur, Uncategorized.

Eén reactie

  1. Het zijn de arme klaren. Toen ik jong was en op reis vertrok , droegen we de dag ervoor eieren naar de arme klaren om goed weer te krijgen en het lukte meestal.
    Ge hebt de weersverwachtingtabel verwijderd ?
    Zet een kommetje op je fiets dan kan je zien hoeveel mm regen er gevallen is, ik ben nieuwsgierig of het aantal mm veel afwijkt van het voorspelde. Je kan de kinderen op die manier leren over het weer en de interpretarie van de weersverwachting want voorspelling is niet de juiste term

Reacties zijn gesloten.