Dag 5-6: Regen, zon, tegenwind en Anna

Vrijdag 9 maart. Een hele nacht regen gehad. Heel de dag door: regen. We zijn even buiten geweest om inkopen te gaan doen en zijn doorweekt terug aan de bungalow gekomen.

De rest van de dag hebben we dan het schoolgerief bovengehaald. Rekenen, taal, woordpakketten, … allemaal de revue gepasseerd. De miezerige natte dag afgesloten met een spel Catan.

Zaterdag 10 maart. Opgestaan en nog steeds regen… We hadden er ons al bij neergelegd en zijn beginnen met inpakken. Rond een uur of 9 begon het toch op te klaren en tegen dat we vertrokken was het zelfs droog!

Na 5km plat langs de kust moesten we het binnenland in, steil omhoog. De eerste echte helling met stukken van 10%! Krakende kettingen en zwoegende kindjes. Bram en Hanne hadden het ook best moeilijk. Lukas vloog de berg op!

Weinig charmant, maar onze inkopen konden we doen in een Lidl…

De route daarna was niet echt mooi, een grote baan, geen fietspad, gelukkig hielden de meeste automobilisten wel genoeg afstand.

We reden door drukke voorsteden vol afval op de grond, graffiti op de muren en een enorme drukte. Op een bepaald moment reden we voorbij een NAVO-basis en daar veranderende de route. De laatste 18km volgden we een mooie baan door een natuurgebied met hier en daar een klimmetje. Er stond zoveel tegenwind dat we bergaf nog moesten bijtrappen!

Het fietsen was vermoeiend, door de hellingen en de tegenwind maar we zijn blij dat we heel de dag droog zijn gebleven!

De camping was een enorme meevaller! Het zwembad was nog dicht maar er was een speeltuin en enorm vriendelijke mensen. We slapen in een soort “halve ton” waar er normaal maar plek is voor drie personen maar ze maakten er niks van als er iemand op de grond (matje) zou slapen. In het restaurant/cafe ontmoetten we Anna die nog een paar jaar in een restaurant in Antwerpen heeft gewerkt! Ze sprak goed Nederlands met een Portugees accentje en was ongelofelijk vriendelijk.

Vanavond hebben we de dagschotel gegeten. Iets typisch Portugees met bonen en vlees waar we de naam niet meer van weten en hem toch niet konden uitspreken 🙂

Hanne en Bram hebben bijles Portugees gehad. Tellen tot 10. Tafel, stoel, vork, mes, kruik, boter, openhaard, badkamer, …. onze Portugese woordenschat is er op vooruitgegaan met onze persoonlijke lerares 🙂

Speeltuin op de camping

Ons hobbit-hol voor de nacht

Onderweg

samen onderweg

Eerste helling met stukken van 10%

Door natuurpark Apostoliça

picknick

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

Eén reactie

  1. Dag Kaat, Lukas, mama en papa,

    Hier even een berichtje uit 2B.
    We hebben samen naar jullie foto’s gekeken en iedereen was stiekem een beetje jaloers :-).
    We hadden vorige week veel zieken. We waren vaak maar met 13 kindjes in de klas. Bijna allemaal griep!
    Vandaag was gelukkig iedereen terug.

    Het schoolfeest was heel erg leuk! Het heeft wel geregend maar gelukkig waren de optredens binnen. Er is veel volk komen kijken naar het schaduwspel. Ook bij meester Wouter is er veel volk komen kijken.

    Larisa was vrijdag jarig en had een lekkere cake meegebracht.

    De foto’s van jullie afscheid probeer ik woensdag op de schoolblog te zetten.

    Veel plezier nog daar! Hopelijk de volgende dagen met wat minder regen 😉

    Héél véél groetjes uit 2B!

Reacties zijn gesloten.