Dag 10-11

Woensdag 14 maart hebben we de dag in de bungalow doorgebracht door de aanhoudende regen. Behalve de woeste Atlantische kust was er spijtig genoeg niet veel te zien. We hebben het restaurant geplunderd en hebben dan wat rekenblaadjes gemaakt.

Donderdag 15 maart. Voor 9 uur stonden we al aan de receptie klaar, gepakt en gezakt voor een lange fietsdag. Kaat en Hanne hebben veel schrik van loslopende honden. Nog geen kilometer van de camping kwamen we twee heel luid blaffende hondjes tegen die los liepen. Lukas en Bram zijn dan tussen Kaat en Hanne gaan fietsen, maar het was echt geen leuk moment voor hen.

Heel vreemd, maar een stukje van de route liep over een autosnelweg, maar dan wel een stukje waar er geen bord “autosnelweg” stond. We mochten er dus op fietsen. Aan de volgende afrit stond er dan een bord “verboden voor fietsers, voetgangers, tractoren en karren”. Het voelde heel vreemd om daar te fietsen! Gelukkig reden er bijna geen auto’s.

Vandaag een mijlpaal in de fietsgeschiedenis van Bram. Hij kon bergop Lukas niet meer bijhouden en moest zeggen “Boven wachten hé”!

In het stadje Sines vonden we een idyllisch plekje voor onze picknick. Zicht op de haven en in het zonnetje. We keken wel wat bezorgd naar de donkere wolken die kwamen aandrijven.

De Portugezen doen hier en daar echt hun best voor de fietsers. Zo hebben we vandaag enkele stukken over mooie fietspaden gefietst. Schril contrast met het stuk over de “autostrade” (een stuk autoweg waar ze toelaten om op te fietsen omdat er gewoon geen alternatieve wegen zijn) of de grote N-wegen waar onze route over loopt. Gelukkig nooit echt druk. Behalve bij het uitrijden van Sines dan. Daar zijn we naast de baan op een pad gaan rijden waarbij Kaat bij het doorrijden van een grote plas is moeten stoppen en zo is haar schoen helemaal nat geworden. Alsof dat nog niet genoeg was begon het te regenen. Niet gewoon een beetje druppels maar echt dikke druppels gepaard met veel wind. Iedereen was doorweekt. Soppende schoenen. Zo hebben we 10km door de regen gereden, langs een baan die bij mooi weer best indrukwekkend zal zijn. Wij hebben ons vooral geconcentreerd op doorfietsen. De waterdichte luidspreker bleek een heel goede investering te zijn!

Een kilometer of twee voor Porto Covo en de camping brak de zon terug door. Zalig! Dampende asfalt en het gevoel u langzaam terug te kunnen opwarmen.

Het is hier ook veel toeristischer. Meer mobile homes en zelfs op de camping is er meer volk.

Deze nacht huren we weer een bungalow. Al was het maar omdat we al ons gerief en vooral de schoenen moeten laten drogen. Hopelijk lukt dat tegen morgenvroeg!

Bizar, lege autosnelweg

De A26-1

Mooie baantjes richting Sines

Picknick in Sines

haven Sines

Regen…

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur en getagd met .

5 reacties

  1. Knap hoor!
    Vooral pluim voor Lukas die z’n papa laat voelen dat de positie van het alfa-mannetje aan het wankelen is?
    Volhouden Bram.

  2. Wat een heerlijk gevoel, na de regen de dampende asfalt en de zon die doorbreekt. Laat de zonnestraaltjes jullie maar goed verwarmen. Ik duim mee voor mee zon! ?

Reacties zijn gesloten.