Dag 22-23: Als papa denkt dat hij een binnenweg kent…

Mmm ik denk dat iedereen wel een vermoeden heeft hoe je bovenstaande titel moet aanvullen!

Maandag 26 maart: Via het heel mondaine Quinto de Lago reden we langs mooie baantjes en door een golfterrein tot aan een natuurdomein. Daar liep een mooi pad door, vlak en goed befietsbaar recht naar Faro. Daar werden we getrakteerd op een kei mooi asfalten fietspad langs de luchthaven. Echt vlak langs de luchthaven! We stopten even om wat vliegtuigen te zien landen en opstijgen. Achter de bocht veranderde het asfalt in grind en nog een bocht later in een smal zandwegje. Bram had er echt even genoeg van. “Dit is een Portugese Nationale Fietsroute” vloekte hij, en niet binnensmonds. Toen ze daarna nog over een klein houten plankje moesten omdat het pad was weggespoeld werd zijn humeur er niet beter op. In Faro zelf moesten we dan een spoorweg over op eigen risico. Kar ontkoppelen omdat we anders niet tussen het hekwerk konden… Nog meer gevloek bij Bram tot gevolg.

Gelukkig was de camping in Olhão echt goed. Een koppel Belgen wees ons een leuk plekje aan waar we zeker zon zouden hebben in de ochtend. Dat is echt geen overbodige luxe om het toch wat warm te hebben bij het opstaan.

Muggen. Een invasie van muggen jaagde ons snel de tent in.

Dinsdag 27 maart: vroeg wakker maar iedereen bleef gezellig in de tent liggen. Veel te fris om op te staan.

Van onze buren kregen de kindjes een pak koeken voor onderweg. Zo lief en vriendelijk!

Dit is het eerste jaar dat we geen last hebben van de zomertijd. We leven bijna zonder klok, dus dan heb je er ook geen last van. Zalig!

Nu komen we bij het stukje “papa kent een binnenweg”. Kort samengevat: met de fietsen over rotsen, door een rivier en een weide. Langs een stukje weg en over een brugje van 1811 waarvan je de asfalt nauwelijks nog kan zien, door een muggenparadijs (muggen lusten Kaat) om even later (veel later) op de juiste baan uit te komen…. Nee, we hebben niet veel afstand afgesneden, wel veel tijd “verloren” en vooral een groot avontuur beleefd!

Het werd een lange dag! Gelukkig was er een zwembad op de camping. Kaat liet zich niet kennen en sprong er zonder aarzelen in. Dit is voor haar het fietsvakantiegevoel! Bram en Lukas volgden met enige aarzeling en waren er ook snel weer uit. Kaat bleef gezellig verder spetteren.

foto’s volgen!

Vogelreservaat

Door natuurdomein

Frustratie bij Bram… Nationale fietsroute die over plankje gaat???

Langs de luchthaven van Faro

luchthaven Faro

Picknick-hartje

Camping Olhão

Zonder speelgoed spelen we “Mini Mercado” 🙂

Papa zijn “korte weg”

Euh de weg is weg

gat in het fietspad

Kaat, heldin in het water

na veel aanmoedigingen van Kaat zijn Lukas en Bram er toch ook ingesprongen

Strand, zonnen en de oceaan uitdagen!

Radslag oefenen voor juf Ines

Tafel en stoeltjes

Einde van de weg!

mooi gravelpad

Vissersbootjes in Fuseta.

Dit was lekker!

Yep, de route gaat door een beekje!

Fietspad en Lukas toont de weg!

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

4 reacties

  1. Hallo stoere wereldfietsers,
    Volgens mij zijn jullie zo langzamerhand over een kritische grens heen. Als ik het goed heb zijn jullie met zijn alle nog nooit zolang met elkaar op fietsvakantie geweest. Tijd voor een feestje in een ijssalon ofzo.
    Heerlijk dat ik mee kan genieten van jullie avonturen vanuit mijn veilige luie stoel. Dank je Bram dat je ze iedere keer optekent (ik snap niet waar je de puf vandaan haalt na een dag vol fietsontberingen).
    Hulde aan iedereen daar.
    Zijn er al plannen voor een boek of een film van dit grote fietsavontuur?
    Lieve groeten, Jan en Marja.

    • Dag Jan en Marja

      De puf is er soms niet, maar op dagen zoals vandaag zitten we op een terrasje in de zon met een koffietje en dan gaat het al beter 🙂
      Je hebt gelijk! We zijn nog nooit zo lang samen op vakantie geweest!

  2. Hallo daar,

    Nog even een berichtje in de drukte voor de Paasvakantie.
    Ik ben gisteren en vandaag helaas ziek geweest. Eerst de kinderen, nu de juf :-).

    Wat een leuke avonturen hebben jullie al beleefd! Ik hoorde dat Kaat de klas en vriendinnen mist. Wel Kaat, wij missen jou ook! Maar we zijn wel enorm fier dat jij dit avontuur gewoon doet. Na de Paasvakantie probeer ik om regelmatig kinderen een berichtje te laten sturen, zo kunnen ze je zelf vertellen wat er allemaal gebeurd is :-).

    Cis heeft tijdens het feestje van Mil een ongelukje gehad en zit nu met zn been in het gips. Iedereen is heel lief voor hem en helpt hem met alles. Verder was ik jarig en heb ik pannenkoeken gebakken voor de klas en voor de juffen en meesters. Stephen zijn gezicht zat helemaal onder de siroop :-).
    Meester Wouter had een heel origineel cadeau. Allemaal papieren met elk apart een letter op. Zo kon ik de zin:’ hartelijk gefeliciteerd juf Elien’ maken. Heel heel veel papieren dus. Die meester Wouter toch..

    Nog heel veel plezier daar en geniet ervan!

    Tot snel!

    Groetjes
    De juf

    • Dag Juf Elien en klas 2B

      Bedankt voor de verhalen uit het oogappeltje! Kaat en Lukas (maar ook papa en mama) genieten er van! Dat meester Wouter een grapjas was wisten we al 🙂
      We wensen jullie een heel prettige en ontspannende paasvakantie!

      Groetjes, Kaat, Lukas, Bram & Hanne

Reacties zijn gesloten.