Dag 25: Eviva España! Na 640 kilometer steken we de grens over naar Spanje!

Donderdag 29 maart. We sliepen op 5 kilometer van de grens. Een korte rit over een fietspad (jaja een echt fietspad, zo eentje met asfalt) bracht ons in Vila Real de Santo Antònio waar de rivier Guadiana de grens vormt tussen Portugal en Spanje. We kochten nog snel een voorraad Pasteis de Nata, het gebak dat ons door regen, wind en gelukkig ook zon de laatste dagen, op de been hield. Daarna namen we de overzet naar Spanje. Een supertoffe manier om de grens over te steken!

Dan voet op “vreemde” bodem. Obrigado werd Gracias na 15′ varen… Het voelde ook echt wat vreemd. Een speeltuin en een koffie later (verkeerd soort koffie… te veel melk…) zochten we de weg naar de camping. Hiervoor volgden we de Eurovelo 1 nog een stuk. Kaat kwam haar eerste losse hond tegen en schoof weg in de fijne gravel, Hanne viel bijna van haar fiets.

Vandaag planden we ook niet te veel kilometers want we moesten onze horloges weer een uur verzetten! Nu terug “Belgische tijd”. Op minder dan een week zijn we twee uur “verloren”.

Omdat we vroeg op de camping aankwamen konden we gezellig picknicken en genieten van wat rust voor we er morgen terug invliegen. Er is overal veel volk. Het is hoogseizoen en de Spanjaarden zakken precies massaal af naar de campings. Heel druk.

Met een bar aan het zwembad kon Bram de blog rustig aanvullen. En ja, Kaat is er weer ingesprongen!

Kaat en Hanne toonden zich van hun stoerste kant door het touwenparcours in de bomen te doen!

Ferry naar Spanje

Portugal uitwuiven

bye bye Portugal!

Hello Spain!

Eerste Spaanse speeltuin

Ook in Spanje zijn er ezels

Benieuwd of we gaan zien wat die vreemde dingen op de cactus gaan worden 🙂

Eerste Spaanse camping!

Stoer Hanne!

Stoer Kaat!

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

12 reacties

  1. Prachtige verhalen weer en mooie foto’s !
    Wauw Hanne en Kaat ! Stoer zeg !

    Marjan en ik zitten momenteel in Hondón de los Frailes.
    Spijtig dat we toch zo’n 750 km van elkaar verwijderd zijn !
    Ik wens jullie ook in Spanje mooie,warme,zonnige avonturen toe !

    Dikke zoenen.
    Tante Leen

  2. Amai, ik ben fan! Dit lezen doet het enorm kriebelen! Die ervaringen & herinneringen, daar kan je een leven lang aan terugdenken, met de glimlach op jullie lippen!
    Ik kijk al uit naar jullie volgende verslag!

  3. Wauw! Jullie verhalen doen het kriebelen!
    Herinneringen voor een heel leven, waar met een glimlach op jullie lippen aan teruggedacht kan worden. Ik vind het echt inspirerend wat jullie doen!
    ??? Inge

  4. Enof dat jullie coole fietsers zijn! Wij blijven hier binnen terwijl jullie daar alle dagen zoveel kms fietsen! Jullie gaan daar gelukkig vlugger mooi en warm weer krijgen dan hier bij ons in België. Hier is de lente nog altijd niet echt begonnen…
    Geniet nog verder van jullie reis, zo kunnen wij van hieruit meegenieten. ?‍♂️ ?‍♀️???

  5. Vandaag spijtig genoeg afscheid genomen van onze lieve vader en bompa, jullie buurman Frans !
    Geniet verder nog van jullie fantastische tocht en jullie horen nog van ons……..
    Groetjes van Chris ?????????

  6. Ooh, dit ziet er kei cool uit! Wat een fijne dag! Grens oversteken met de boot, in de bomen hangen, zwembad, … Wat is het leven schoon daar! Jullie hebben al super veel gefietst en gezien. In België genieten we mee, hoor! 😉

Reacties zijn gesloten.