Dag 31,32: Sevilla, liefde op het eerste gezicht!

Woensdag 4 april

We zijn richting dat fietspad door de oude spoorwegtunnels gefietst maar er niet geraakt. We maakten ons toch zorgen over de gebroken spaak van Hanne haar fiets. Een paar jaar geleden had Bram dat ook voor en voor we er erg in hadden begonnen alle andere spaken toen ook te breken. Dat wilden we niet meemaken in een streek waar je best lang moet zoeken om een fietsenmaker te vinden! In Los Palacios vonden we gelukkig een heel behulpzame fietsenmaker die de fiets snel wilde maken zodat we toch verder konden. Van de nood een deugd gemaakt en een vergelijkende studie gemaakt over de verschillende soorten churros ?

Die avond hebben we ook beslist om toch rechtstreeks naar Sevilla te rijden.

Donderdag 5 april

Via de via Verde reden we naar Sevilla. Vlak voor de stad hebben we nog even gepicknicked. Een grote stad inrijden is meestal nooit leuk en best stresserend met kinderen.

Niet in Sevilla!

Bij het eerste licht zagen we een groot groen breed fietspad dat we konden volgen tot bijna vlak aan de jeugdherberg! Nog maar zelden meegemaakt, zo een leuke entree in een grote stad! En wat voor een stad. Mooi, indrukwekkend, open… Liefde op het eerste gezicht!

Nadat we ons in de jeugdherberg hadden geïnstalleerd zijn we door het indrukwekkende park Maria Luisa en het Plaza d’España naar het centrum gewandeld.

Onze eerste keer tapas eten sinds we in Spanje zijn was enorm lekker. Daarna liepen we toevallig langs de arena waar er net een rondleiding begon. Daar zijn we bij aangesloten. Stierengevechten zijn verre van ons ding maar de arena was best indrukwekkend en het was interessant om er meer over te leren.

Nadien wandelden we langs de rivier en een ondergaande zon terug naar onze kamer.

Heel moe viel iedereen snel in slaap!

Onze tablet is ondertussen gecrasht, dus even wachten op de foto’s…

(Bram en Lukas hebben beiden een nieuw mes gekocht!)

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

Eén reactie

  1. De reis zonder hindernissen zou te mooi zijn om waar te zijn . Maar de komst in Sevilla is dan toch goed meegevallen , ik wens jullie nog een mooie reis vol mooi’s om te bewonderen , goede wegen met zonnig weer !

Reacties zijn gesloten.