Dag 28,29,30: Natuurpracht van de Doñana

Pasen. 1 april. Mopjesdag.

We hebben bewust afscheid genomen van de oceaan. Als alles goed gaat zien we ze terug in La Douce France!

Vandaag onze tweede dag rijden door het Nationaal Park Doñana, dit keer niet meer langs een eenzaam gravelpad maar langs een grote baan, gelukkig met een brede fiets/pechstrook. We zijn ook gestopt aan een plek waar je vogels kan bekijken. We zagen ooievaars van dichtbij, reigers en speciale eenden. Spijtig dat Opa er niet bij was, hij had ons ongetwijfeld meer kunnen vertellen! Zeker omdat we ook veel vogels hoorden maar niet konden ontdekken tussen het riet.

15 km rechtdoor door het park bracht ons bij El Rocio. Een vreemde plek waar er elk jaar rond Pinksteren een bedevaart is.

De camping valt heel goed mee. We hebben een leuk plekje gekregen op iets dat op gras lijkt!

Met ons bezoek aan het vogelreservaat kwamen we nogal laat aan bij de camping. We hebben geen tijd gehad om El Rocio zelf te bezoeken. Daarom doen we dat morgen.

Maandag 2 april. Rustdag! Iedereen heeft nood aan een beetje me-time. Dat begon al gisterenavond toen Hanne en Bram in de bar genoten van een glaasje wijn terwijl de kindjes een film keken in de tent.

Een voormiddag in de pyjama rondlopen, uitvinder spelen, rusten, lezen, koffie zetten en koffie drinken, kleuren met mama, spelletjes op de gsm spelen… De vermoeidheid toelaten, vandaag moet niks.

In de namiddag hebben we het pelgrimsoord El Rocio bezocht. Heel verlaten!

Dinsdag 3 april. Terug op de fiets! In de plaats van rechtstreeks naar Sevilla te rijden willen we graag een stuk van de Via Verde rijden richting Ronda en terugdraaien richting Sevilla via dezelfde weg. Volgens het routeboekje rijden we dan door oude spoorwegtunnels… We zijn benieuwd!

Vandaag reden we weer een stuk door de Doñana! Weer ongelofelijk mooi, we zagen ook een hert! Na 4 kilometer fietsen zijn we even gestopt om een 800km-feestje te doen, even stilstaan en een dansje met het hele gezin!

Bij de fiets van Hanne is er een spaak gebroken en Bram heeft geen fietsstaander meer. Vervelend want nu moeten we altijd iets zoeken waar zijn fiets kan tegen leunen.

De camping is superrustig en mooi, gelegen in een bos. Om er te geraken moesten we langs wegwerkzaamheden en om ons door te laten hebben ze al het verkeer stilgelegd! Over service gesproken! (Geen idee of de automobilisten die daardoor langer moesten wachten even blij waren!)

Paasklokken komen ook op fietsavontuur!

Picknick op de speeltuin

Doñana

Lesje “zonnewijzer” lezen

camping El Rocio

De waslijn

El Rocio

Kerk El Rocio

Verder door de Doñana

We spelen “camping” op de camping 🙂

Casa De Bie

Potje koken

Als we kamperen proberen we al onze telefoons, tablet en gps te voorzien van groene stroom!

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

5 reacties

  1. Wauw zeg, 800 km al ?? wat knap van jullie! Hopelijk komt er nog veel meer moois en spannends op jullie weg en gaan jullie kunnen genieten van een prachtig voorjaar in Spanje!
    Mama en ik vertrekken morgen na 6 dagen hard werken en opruimen in Hondón weer richting België… jammer dat jullie al niet wat verder zijn in jullie reis, dan hadden we elkaar kunnen ontmoeten…
    Bijna een maand onderweg… respect voor wat jullie doen! Telkens ben ik weer benieuwd naar jullie avonturen en foto’s! Doe zo verder!
    Dikke kus! Marjan en co xxx

  2. Knap wat jullie doen!
    Leuk om jullie verhalen mee te kunnen volgen en te genieten van de talrijke mooie foto’s.
    Veel veilige kilometers nog !

    Groetjes,
    Inge

  3. Amai ziet er leuk uit! Nu moet ik wel zeggen , en ik weet dat ik gene goede lezer ben , misschien heb ik erover gezien, maar veel lees en leer boeken en lessen heb ik precies nog ni gezien ???????of vergis ik mij ??geniet er maar van! ???

  4. Wow, een 800km-feestje! Met een hert! En de paasklokken! Sounds like one hell of a party! 😉 Geniet ervan, allevier!

Reacties zijn gesloten.