Dag 99,100,101,102: “survival mode”

Maandag 11 juni: Na de regen en het onweer van de voorbije dagen heeft het deze nacht weer flink geregend. Vigilance orange… We werden ook lang wakker gehouden door wat jongeren die kwamen drinken, smoren en schuilen in het sanitair.

Gelukkig was er in de ochtend de bakker die op de camping kwam gereden! Dat was lang geleden dat we dat nog eens gezien hebben!

Dan hebben we onze wagen vol geladen vol met verse croissants om aan 20km stijgen en dalen te beginnen. Via mooie wegen kwamen we in Sauveterre-de-Guyenne. Daar begon een FANTASTISCHE voie verte naar Bordeaux. De Voie Verte Roger Lapébie is echt een pareltje. Goed onderhouden, glad asfalt, mooie omgeving, barretjes in oude stations…

Kilometers vlogen voorbij en wij genoten er met volle teugen van.

Op de camping in Créon hadden ze dan spijtig genoeg nog nooit van gras gehoord… Toen de tent net stond begon het weer te gieten. Geen korte bui zoals onderweg maar een echte stortvloed. Snel kwamen er plassen die steeds groter werden en half onder de tent kwamen… Geen relaxe nacht…

Dinsdag 12 juni: De volgende ochtend werd de waterschade opgemeten en alles zo goed mogelijk, maar soms nat, ingepakt.

Gelukkig konden we verder genieten van het mooie fietspad naar Bordeaux. Ook door de stad fietsen bleek een leuke en veilige belevenis.

Op de camping beslisten we om toch de tent op te zetten omdat het droog was en zou blijven volgens météo France (niet dus!)

We probeerden alles te drogen wat nat was. Je moet je nu proberen in te beelden dat je niet kan douchen omdat al je handdoeken nat of klam zijn… Dat je kledij niet kan drogen en je bed vochtig is… Gelukkig droogden de meeste dingen wel… En toen begon het weer te regenen! Misschien is onze tent te oud, misschien heeft ze te veel regen gezien, te veel afgezien de laatste maanden, misschien was die laatste intense regenbui er te veel aan,maar er waren natte plekken in de binnentent! Na wat herschikken en drogen was ze wel terug “slaapklaar”…

Het was echt behelpen en overleven… Onze 100e dag onderweg was vooral een dag van dingen drogen en terug nat worden…

Vigilance jaune ‘crues’, Google Translate leerde ons dat het kans op overstroming is…

Woensdag 13 juni: Deze nacht heeft het nog eventjes geregend maar tegen de ochtend was ze redelijk droog. Volgens de site van Météo France zou het een “point d’orgue” zijn, na alle weken onstabiel weer zou het beteren. Wij hopen het! Wij zijn het beu 🙂

Het bleef ook droog, de zon kwam af en toe piepen en we reden over over weer een fantastisch fietspad (oude spoorweg) verder naar de Atlantische Oceaan. Onderweg maakten we kennis met Bruno, een iets oudere Fransman die op zijn eentje op fietsavontuur was. Supervriendelijk, hij hield ons gezelschap tijdens de picknick voor hij naar Lacanau reed “pour boire un bon café”.

In Lacanau zochten we de weg naar de camping. We hebben het even gehad in de tent en de nattigheid, dus namen we een bungalow voor twee nachten. Mmmm de luxe van een eigen toilet en douche!

Op de camping kwamen we een andere fietsende Vlaamse familie tegen! Toeval wil dat de papa ook op KdG werkt, zelfs op dezelfde campus als Bram. Het klikte, ook tussen de kinderen. Dat maakt zo een rustdag voor Bram en Hanne nog rustiger.

Na de “survival mode” van de laatste week met onweer en regen zijn deze dagen echt een verademing!

Donderdag 14 juni: Bewolkt maar droog. Geen volk aan het zwembad, behalve wij en de andere familie. Gezellig praten en zwemmen. Deze dag is gewoon genieten!

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

5 reacties

  1. Brrr… nattigheid! Dat is echt geen fijn gevoel. Goed dat jullie voor een bungalow gegaan zijn na enkele dagen. Ook grappig hoe dan ineens de meest simpele zaken als échte luxe aanvoelen (zoals een droog bed) 😉 . Jullie doen dat goed! Goed doorgezet! Geniet van de streek rond Bordeaux… x

  2. Oh zo erg om in een vochtige slaapzak te kruipen of bijna uitsluitend nat goed mee te zeulen. Gelukkig zitten jullie nu in een droge bungalow met een lekker wijntje en…..uitzicht op ….. eindelijk beter weer! Wij ??? in ieder geval!?

  3. Mannekes, mannekes wat erg die regen en nattigheid dat je dat nu maar niet meer tegenkomt zo ongezellig en ongezond .
    Geniet nu maar van de luxe in de bungalow en het goede gezelschap !

  4. Lieve dappere fietskampioenen,
    Wat een prestaties en wat een pech met het weer?maar jullie blijven ongelooflijk positief?!
    Een hele poos terug had ik voor jullie Olympisch goud in gedachte maar ik heb me stellig vergist! Speciaal voor jullie alle 4 pleit ik voor een nieuwe medaille …. namelijk…. Olympisch “diamant”???dat is wat echt bij jullie hoort???! Ik hoop dat eindelijk de zon weer volop gaat schijnen ☀️☀️☀️☀️en ik kijk uit naar jullie volgende avontuur! ??

    • Bedankt voor de leuke aanmoediging! Het weer ziet er voor volgende week heel goed uit! We gaan er van genieten 🙂

Reacties zijn gesloten.