Dag 0 – Ik ga op fietsvakantie en ik neem mee… een mondmasker

Voor iedereen waren de laatste maanden vreemd. Bizar. Onvoorspelbaar. Daar zaten die kleine corona-beestjes natuurlijk voor iets tussen.

Ook het plannen van een fietsvakantie maakte het er niet eenvoudiger op. We hadden een paar maanden geleden het plan om in Denemarken te fietsen. Eventueel een stuk Duitsland, enfin een toertje rond de Ostzee. Leuke plannen tot Denemarken en Duitsland hun grenzen sloten.

Nadat Duitsland zijn grenzen weer had geopend, leek het ons leuk om toch het Duitse deel van ons oorspronkelijk plan te fietsen. We begonnen weer volop te plannen.

Kaat haar fiets is te klein geworden, geen haar aan ons hoofd dat twijfelde wat de opvolger voor haar “Woom 5” zou worden… inderdaad een maatje groter, de “Woom 6”. We namen contact op met de kleine spaak (onze hofleverancier van kinderfietsen, aanrader!!!) maar die kregen pas ergens in augustus weer een paarse Woom binnen. Geen probleem, Kaat zou deze vakantie nog wel met haar oude fiets kunnen doen, zei het een beetje oncomfortabel misschien 🙂 Toen kregen we bericht van de kleine spaak dat er toch een paarse woom 6 geleverd was! Kaat en Bram hebben er een leuk uitstapje van gemaakt inclusief een leuke fietstocht. Nog leuker was de melding dat Denemarken zijn grenzen toch zou openen!

 

 

 

 

 

 

 

Een paar dagen later kregen we inderdaad te horen dat Denemarken code “geel” kreeg. Je mag er naartoe reizen maar er zijn voorwaarden. Zo moet je uit een “veilig covid-19-land” komen (België staat gelukkig op die Deense lijst) en moet je bewijzen dat je minstens 6 dagen blijft. Dat zou nog eens een probleem kunnen worden omdat we onze campings nooit van te voren boeken. Op dit moment hebben we drie nachten geboekt. We zien wel wat dat geeft aan de grens 🙂 Omwille van die reden hebben we ook beslist om enkel in Denemarken te fietsen en niet naar Duitsland te gaan. Overal gelden andere Covid-regels. Dit houdt het voor ons wat eenvoudiger. De route werd dus aangepast, we gaan de Deense Ostzee-route fietsen!

Maar… goh, Billund… dat bleek niet zo ver te zijn van waar we onze wagen gaan parkeren (Hanne verdenkt Bram ervan dat die de camping zo gekozen heeft). Twee jaar geleden hebben we Legoland bezocht, dit jaar nemen we de tijd om the LEGO-house te bezoeken voor we een paar weken op de fiets door Denemarken gaan cruisen.

Nu is het hopen op mooi weer, weinig muggen en nog minder fietspech!

Geplaatst in 2020 Ostzee.

9 reacties

  1. Yeah toch nog zekerheden in t leven
    Weer een paar weken het leven zoals het is bij de De Biekes😍

  2. Super om te horen dat jullie terug vertrokken zijn!
    Maak er een mooi fiets avontuur van!
    Groetjes,
    Veronique, Koen, Mattis en Ella

  3. We wensen jullie een leuke , aangename , mooie , leerrijke en veilige 🚴🏻‍♂️vakantie toe
    met veel lekkere 🍦🍦voor Kaat ! 💋

  4. Hoe leuk is dat om jullie ‘fiets’blog weer te zien verschijnen! Ik wens jullie veel wind 💨 in de rug en een ‘veilige’ avontuurlijke tocht!
    Fijn om jullie weer online te volgen ( fysiek zou het problemen leveren🙈)
    Groetjes vanuit het 😎 Wommelgem!

  5. Ik wens jullie een mooie , aangename reis met mooie herinneringen om mee te nemen in jullie leven .
    En vooral ook een behouden thuiskomst , moge het jullie goed gaan !
    Wat is Kaat groot geworden al een echte jonge dame .

Reacties zijn gesloten.