Dag 10: Falster

Deze nacht hebben we meegemaakt hoe luidruchtig de doorgaans stille Deen kan worden als je er maar genoeg alcohol ingiet.

Luid. Heel luid. En zingen doen ze dan vals. Ook kennen ze nog maar 1 zin van het lied dat ze proberen te zingen. Gelukkig sliepen de kindjes al. Gelukkig was er ook minstens 1 heldhaftige Deen die de dronkenlap met zachte dwang het zwijgen oplegde.

Verder werden we die nacht nog wakker gehouden door een bende beschonken tienermeisjes uit het stadje.

Soit, na een ‘verkwikkende’ nachtrust werden we vroeg wakker. Na een ontbijt met “brunch pannenkoeken” (kleine dikke pannenkoeken) waren we snel klaar om te gaan fietsen.

De laatste kilometers op Lolland waren ook de mooiste. Vanaf Nykøbing, een stad op het volgende eiland Falster, had Kaat last van hoofdpijn.

Verder reden we door Marielyst, een badstadje dat wat aanvoelde als Mallorca. Niet echt ons ding, zeker niet de massa-drukke-campings. Nog even doorrijden dus naar het strand en de camping van Ulslev.

Hier gaan we twee nachten blijven. Iedereen heeft nu wel nood aan gewoon wat rondhangen, een boekje lezen, gezelschapsspellen spelen en wat bijslapen (hopelijk).

De zee is hier ongelofelijk mooi, het water lijkt zwart. We horen ook constant de golven. Dit is wel ons ding.

Kaat haar hoofdpijn is gelukkig overgegaan in de loop van de dag.

Afbeeldingen uploaden lukt hier niet. De verbinding is te slecht, die komen dus nog!

Geplaatst in 2020 Ostzee.

3 reacties

  1. Typisch , in de week heel ernstig in het weekend aquavit en worden ze overvriendelijk. Het zingen gaat nog dat vond ik zelf plezant maar prijs u gelukkig dat ze bij u in de tent niet komen zitten en kameraadschappelijk komen doen.

    geheimschrift ; voor bram en hanne heb ik het opgelost maar lukas en kaat kunnen dat zelf
    bram is csbn
    hanne is iboof
    lukas is;;;;;;;;
    kaat is;;;;;;;;

Reacties zijn gesloten.