Dag 5, blij weerzien met de Rijn!

Wat een superrustige camping waar we deze nacht geslapen hebben! Onze tent stond beschut onder de fruitbomen. We zijn dus niet wakker geworden van de warmte of de zon, maar uit onszelf. We zijn pas om 8u45 opgestaan! En we hadden het nodig na onze eerste hellingen (waarvan eentje van 9%).

Vol nieuwe energie begon de dag fantastisch. Goede asfalt en zachtjes naar beneden richting Rheinbach. Daar bleek een een groot zwembad te zijn… dat moesten we eens aan een vergelijkend onderzoek onderwerpen 🙂

Al dat gezwem zorgde er wel voor dat we pas tegen een uur of 12 nog maar net 10km gereden hadden. Dan bleek er ook nog een oldtimertreffen te zijn in Rheinbach! Dus nog wat langer in het dorpje blojven en ineens daar picknicken.

Rond 13u hadden we nog altijd niet veel meer dan 10km gedaan. Hoog tijd dus om er terug in te vliegen… maar dat viel tegen! Er was ondertussen een flinke wind komen opzetten en hetging na Rheinbach behoorlijk bergop. De hitte was weer heel erg drukkend. Op een bepaald moment zat Hanne er wat door, maar na een pauze in de koelte van een bos en een gezonde portie fruit, brood en groentjes kon ze er weer tegen!

Het bleef nog even omhoog gaan… Onze snelheid ligt dan meestal niet hoger dan 8km/u… Dan gasn de velden wel heel traag voorbij.

Gelukkig voor de kindjes, en vooral Lukas, zijn de boeren nu overal het graan aan het oogsten. Grote machines, files van traktoren aan de silo’s waar ze het graan verzamelen… allemaal fantastisch voor onze kindjes!

Iets later verandert het landschap.. Graan maakt plaats voor fruit. Appelen, pruimen, aardbeien en rode bessen kilometers lange velden!

De vorige camping ligt niet op de route uit ons boekje, we vertrouwen dus op de gps om ons richting de Rijn te begeleiden. Hij doet het goed. Bram heeft hiervoor de openfietsmap kaarten van europa op zijn Garmin etrex 30 geladen. Feilloze routering! Al zou er misschien een optie “vermijd hellingen” mogen zijn 🙂

Wat is er zo leuk om naar een rivier te rijden? Juist ja, die liggen in een dal! De laatste kilometers gingen dan ook supersnel! Een afdaling van 3 kilometer tot aan de Rijn! Hanne en Bram herkenden de plek van vorig jaar… een leuk gevoel.

onweersdreiging boven Remagen

Daarna nog even langs de Rijn verder rijden tot Remagen. Snel nog avondeten gaan kopen en naar de camping. Het zou misschien gaan onweren en dan zou de tent al moeten opgesteld staan. Het begon al te overtrekken…

Op de camping snel maar goed de tent opgezet. Allemaal gaan douchen en daarna de kindjes nog even op de speeltuin gelaten.

een Schotse familie “even zot” als wij

Iets later komt er een familie uit Schotland de camping opgereden! Zelfde fietskar, bijna dezelfde tent en de Schotse vlag op exact dezelfe plek als waar bij ons de Belgische driekleur wappert. Zij hebben wel maar 1 kindje bij. Ze komen uit de buurt van Perth. Een praatje leert ons dat ze in Zwitserland begonnen zijn en de Rijn afrijden tot Rotterdam waar ze de boot huiswaarts nemen. Ze zijn ook niet aan hun proefstuk toe. Vorig jaar zijn ze met de boot naar Nederland gevaren. Daarna hebben ze Nederland en Denemarken doorkruist om ergens in Denemarken de boot richting het VK te nemen. Avontuurlijk gezinnetje!

Ondertussen is het gevaar op onweer verdwenen hier aan de Rijn. De drukkende hitte heeft plaatsgemaakt voor een welgekome koelte. De grijze wolken die zich daarnet nog dreigend samenpakte zijn nu langzaam aan het verdwijnen.

Het was weer een mooie en aangename fietsdag! Niet te onderschatten qua zwaarte ondanks het beperkte aantal kilometers…

Afgeklokt op 41km, Remagen

image

image

image

image

image

image

image

Geplaatst in 2014, Bodensee.

2 reacties

  1. Hopelijk vandaag ook bij jullie een beetje aangenamer qua temperatuur!!! Hier is het een grijze dag, zullen zelf voor zon moeten spelen; of zoals Matteo het daarnet zei: de zon kan vandaag goed verstoppertje spelen!!!
    Fiets ze xxx

    • Temperatuur was vandaag een pak aangenamer! Ook hier wel heel grijs en wat regen… Maar zitten op hotel 🙂

Reacties zijn gesloten.