Dag 10, ons eerste bootavontuur

De camping waarop we stonden was rustig. Weer stonden we beschut onder een boom en hebben we allemaal iets langer geslapen.
Snel ingepakt want we wilden niet op de camping ontbijten, wel in Bingen een vijftal kilometer verder. Geen leuke picknickspot gevonden en die 5 kilometer werden er 18. Achttien kilometer met Kaatje op de follow-me!

en die 5 kilometer werden er 18

Een gezellig ontbijt was het wel, met pannenkoeken en choco voor de kindjes!

pannenkoekenontbijt!

Vandaag liep de route door het binnenland. De Rijn maakt hier een heel grote bocht (bij Mainz) en die snijdt de route af. Minder kilometers ten koste van enkele pittige (10%!!) hellingen. De meeste niet langer dan een kilometer. Toch zat er al een langer klimmetje in van bijna 2km (4-6%)

Er waren maar bitter weinig speeltuinen te zien, toch hebben de kindjes niet gezaagd! Als beloning een ijsje en wat snoepjes en… een camping met een meer! Weer zwemmen!!

een camping met een meer!

Sinds gisteren hebben we ook een Nederlands koppel ontmoet dat onze route volgt tot in Rome, terwijl wij “maar” tot de Bodensee gaan. Vandaag staan we weer op dezelfde camping.

De camping lag vandaag aan de andere kant van de Rijn. We hebben dus een overzet moeten nemen. Superavontuur! Je rijdt dan de boot op, betaalt een ticketje en even later ben je aan de overkant.

Het is hier heel warm geweest. De weersvoorspelling was “kans op storm”… En het is hier een half uurtje geleden beginnen donderen. Een onweer dat langs ons voorbij trok. Tot een paar minuten geleden hoorden we enkel donder maar was het droog. Helaas is het nu hier toch ook beginnen regenen.

Afgeklokt op 70km te Nierstein.
imageimage
imageimageimageimageimageimageimageimage

Geplaatst in 2014, Bodensee.

3 reacties

  1. Goed bezig jong!
    Super! Ziet er allemaal zo tof uit! Flinke kindjes hebben jullie. Je ziet ze op elke foto GENIETEN!

  2. Snoepertjes, genietertjes… Groot gelijk hebben jullie!
    Knap gedaan van Kaatje zo’n lang stuk op de follow-me!
    Hopelijk niet al te veel regen gehad vannacht, maar het kan er beter ’s nachts uitvallen dan tijdens de dag hè 😉
    Dikke kussen vanuit Hondon xxx

  3. Ik zie dat alles naar wens verloopt!!!! Geniet maar van jullie vakantie.

Reacties zijn gesloten.