Dag 1-5: Roadtrip, Legoland en bruggen

Vrijdag 22 juli. 3u in de ochtend. Betty snapte er niks van: “waarom loopt iedereen hier op dit uur zo wakker rond?”. Even later zat ze al in de auto met haar baasjes op weg naar Billund!

Een voor rit later kwamen we aan op de Legoland camping in Billund. Het voelt ondertussen een beetje als thuiskomen.

Zaterdag 23 juli brachten Lukas, Kaat en Bram door in the Lego House (echt een aanrader voor kleine en grote kinderen die graag met Lego spelen!). Hanne genoot van een rustig dagje op de camping.

Zondag 24 juli maakten we dan Legoland onveilig. Wat een verschil in drukte in vergelijking met de vorige covid-jaren. Toch hebben we er heel erg van genoten, zeker omdat ook honden mee in het park mogen.

We hebben heel bewust afscheid genomen van ons favoriete plekje in Denemarken, want de kans is klein dat we hier volgend jaar nog eens langskomen.

Maandag 25 juli. In de gietende regen probeerden we toch alles zo droog mogelijk in te pakken. Fietsen terug op de auto om richting Zweden te rijden.

Fijn om langs een aantal steden en dorpen te rijden waar we de vorige jaren gefietst hebben. Nu namen we de brug over de Store Bælt met de auto. Daarna kwamen we op onbekend terrein, de eerste wegwijzers naar Kopenhagen en even later die naar Malmö en over de tweede grote brug reden we Zweden binnen tot vlak bij Helsingborg.

Een nachtje op een leuke camping waar Kaat niet veel tijd nodig had om het zwembad in te duiken!

Dinsdag 26 juli. Inpakken! Maar nu in de fietstassen. De fietsen werden ook niet meer op de auto geladen. We konden natuurlijk niet vertrekken voor Kaat en Bram nog eens waren gaan zwemmen.

Tegen de middag was alles ingepakt en waren we klaar voor onze fietstocht! Betty ging met de nodige overtuigingskracht in de kar.

In plaats van naar het zuiden te fietsen hebben we besloten om naar het Noorden te fietsen! Er zou een mooie avontuurlijke fietsroute bestaan die meer door het binnenland van Zweden gaat. Minder voorzieningen, meer avontuur. Na overleg hebben we besloten om die route te zoeken en te fietsen. De eerste week zal nog wel in toeristische mode langs de kust gaan, maar ook daar genieten we van!

Vandaag was bijvoorbeeld echt heel mooi. Door de fijne stad Helsingborg, langs mooie dijken, kleine dorpjes en natuur.

Spijtig van de enorme harde tegenwind! Het was hard werken.

Na een kleine 18km zetten we onze terecht neer in ” het wild” naast een shelter. Tussen de bomen, zicht op zee!

De wind waait onophoudelijk en zorgt ervoor dat de tent constant heen en weer wordt getrokken.

Geplaatst in 2022 Zweden en getagd met , , , , , , , .

Eén reactie

  1. Geniet van jullie vakantie. In ‘t binnenland zal ‘t wel minder waaien, wij spreken uit ervaring maar dan wel over onze eigen kust.

Reacties zijn gesloten.