Dag 6-7-8: Sweden we love you! (Nu al!)

27/7 We volgen verder de Kattegatleden. Een mooie bewegwijzerde fietsroute langs de kust. Helaas zijn de weergoden ons niet echt gunstig gezind. Gelukkig konden we een hevige bui uitzitten onder een boom.

In Jonstorp hadden we de keuze tussen een shelter of een camping met nogal uiteenlopende reviews. Iedereen keek wel eens uit naar een douche dus het werd camping. Het sanitair was heel basic, maar de camping zelf was mooi, de plekken ruim en de sfeer gemoedelijk. Zo gemoedelijk dat we er nog een nachtje bleven

28/7 rustdag! Niet dat ons lijf rust nodig had, maar we hadden er gewoon zin in. Dagje chillen, versnellingen van Hanne haar fiets regelen. Vooral Betty was gebaat bij de rust. Ze heeft het nog altijd moeilijk in de fietskar.

29/7 Tijd om verder te fietsen. Het valt op hoeveel de Zweden rekening houden met fietsers! Ze laten je bijna allemaal voor en houden bij inhalen echt voldoende afstand. Langs de kant van de weg kan je op deze route regelmatig infrastructuur vinden om je banden op te pompen en tot hiertoe rijden we bijna altijd op een fietspad.

Het landschap is magnifiek, we zien bossen, velden, baaien, strandjes… Het is hier echt heel heel mooi. Het weer is ook omgeslagen, een zacht windje en veel zon!

Mooi én lekker! We stopten bij een gezellige gelegenheid aan het strand om een ijsje te eten en Lukas een wafel.

We slapen weer in het bos vandaag. Kaat verraste ons omdat ze stiekem de hangmat had meegenomen! In een bos was het ook niet moeilijk om een plekje te vinden om ze te hangen.

Tegen de avond durfden Kaat en Bram het aan om even te gaan pootje baden in de zee.

Geplaatst in 2022 Zweden, Uncategorized en getagd met , , , .

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.