Dag 14, de mooiste etappe en de natste nacht

Vandaag begon leuk! Gisteren enorm geklommen tot de camping… Vandaag lekker lang naar beneden richting Würmtal.
De etappe was heel afwisselend, bos, akkers, fruitbomen,.. Kronkelende wegjes omhoog, omlaag, door pittoreske dorpjes. Waar we vandaag doorheen mochten fietsen was enorm mooi. “Fietsershemel” met als neusje van de zalm een kilometer lange afdaling door een natuurreservaat.
Er waren weer veel speeltuinen op de weg dus de kindjes hebben zich goed kunnen uitleven. Als “onze buren” nu passeren dan roepen ze uit volle borst goedendag 🙂 het zal wat vreemd zijn als onze wegen scheiden.

Aangekomen op de camping snel onze tent opgezet en eten gemaakt want het begon in de verte te donderen. Ons eten was nog maar net klaar of de eerste druppels begonnen te vallen. Gezellig verder eten in de kleine voortent. Buiten werden de kleine eerste druppeltjes, veel druppeltjes en dan dikke druppels die in bakken naar beneden vielen. Het was bijna oorverdovend. De regen gutste naar beneden! Gelukkig bleef de tent goed droog. Er was wel iets anders om ons zorgen over te maken… De grond kon al dat water niet slikken! Hier en daar begonnen er plassen te staan die steeds groter werden. Een lagergelegen stukje was al precies een vijvertje geworden. We voelden de regen onder de tent doorstromen!
Aan de zware regenval kwam gelukkig na een uurtje een einde. Terwijl het in de verte nog dondert en bliksemt regent het hier “gewoon”. Hopelijk wordt het niet erger, want dan zullen we moeten “evacueren” naar een hoger liggend gedeelte van de camping. Maar zo erg is het nog niet.

Afgeklokt in Tubingen op van de mooiste km
.. Ondertussen bliksemt en dondert het nog altijd in de verte…
image

image

image

image

 

image

Geplaatst in 2014, Bodensee.

4 reacties

  1. Moedig!
    Is super om jullie avonturen te lezen,
    alleen krijg ik wel heimwee naar ons scoutsverleden

    Dikke kus aan allen!

    • Het voelt soms wel wat aan als een scoutskamp 🙂 als het droog is is het zalig om in een tent te slapen!

  2. Hopelijk hebben jullie toch droog de nacht verder kunnen zetten en komt er vandaag weer een prachtige dag aan!
    Hoeveel km hebben jullie ondertussen al in de wielen en hoe ver is het nog tot jullie bestemming?
    Geniet er in ieder geval nog met volle teugen van!!
    xxx

    • Bovenaan de website staat “2014” met de etappes tot hiertoe. In totaal nu al 802km en ik vermoed nog twee fietsdagrn van de Bodensee 🙂

Reacties zijn gesloten.