Dag 17, almost there!

Goed geslapen in de jeugdherberg! Alle batterijen zijn weer opgeladen (letterlijk en figuurlijk). De tent is droog en wij terug goed gezind! Na een goed ontbijt wilden we snel vertrekken, maar de man van de jeugdherberg was Bram zijn kaart kwijtgespeeld.
Na een tragere dan verwachte start volgde een steile afdaling tot in Sigmaringen waar Hanne even inkopen ging doen en Bram zijn band verder ging oppompen. Even paniek toen Hanne de weg niet meer vond! En dan eindelijk terug op de fiets!
Het was weer schitterend mooi vandaag! Eerst volgden we de Donau een stukje. Het water stond heel hoog, tot bijna aan de straat. Hier en daar was er een doorgang afgesloten wegens “hohwasser”. Bomen stonden onder water, hele weilanden leken wel moeras. Allemaal tekenen van hoe hard het al had geregend.
De buren hadden ons al gewaarschuwd via sms dat er een bepaald stukje niet befietsbaar was. Daar stond het wegje wel helemaal onder water.
We moesten nog een beetje stijgen, pittige klimmetjes van soms 10%, gelukkig weer niet echt lang. Al dat geklim werd dan op het einde van de dag beloond met een prachtige afdaling in het Deggenhausertal (Bodenseekreis, we zijn dus echt dichtbij!!!)
Onderweg nog even gestopt bij een kerkje en een leuk fonteintje waar we vermoedelijk Lukas zijn playmobilbootje vergeten zijn… (Een speelgoedje dat al twee fietsvakanties meegaat!)
De camping is rustig en proper. We hebben een leuk plekje in de schaduw gevonden. Het deed goed om nog eens op tijd (16u) op een camping aan te komen. Alles kan dan wat rustiger. Er is hie zelfs een klein zwembadje!
Morgen de laatste 30km tot aan de Bodensee en dan nog eens 30 tot Bregenz. Morgen Oostenrijk, het kan dus zijn dat er geen blogverhaal komt omdat we misschien niet op internet kunnen.

Afgeklokt na en zonnige dag in Obersiggingen na 53km

Geplaatst in 2014, Bodensee.

2 reacties

  1. Proficiat wat jullie ‘samen’ al breikt hebben! Zo ’n reis moet toch onvergetelijk zijn!

Reacties zijn gesloten.