Dag 20, land 5: Zwitserland!

Na België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk zijn we vandaag Zwitserland binnengetrokken!

Bij de grensovergang moesten we aan de kindjes even uitleggen wat douaniers zijn 🙂

We waren even de weg kwijt en dat bracht ons naar een mooi stukje Zwitserland, ver van de toeristen en de files van fietsers die een rondje Bodensee fietsen. Een vriendelijke man op de racefiets stuurde ons dan in de juiste richting.

De zon scheen volop en de rit was mooi, ook langs de meer toeristische fietspaden rond de Bodensee.  Wat ons wel opviel is dat je niet naar Zwitserland moet komen voor de goede koop. Toen we deze middag even iets gingen eten (het is zondag, alle winkels dicht) betaalden we 3.20 euro voor een tasje koffie! Ook de camping is hier aan de dure kant, maar wel met gratis wifi 🙂

In de voormddag konden we het zonnepaneeltje volop zijn werk laten doen. Veel zon! Lekker warm! Maar daarna kwamen er dreigende wolken op ons af. We zagen de regen in de verte die ons niet veel later ook inhaalde. Kletsnat op de fiets!
Kletsnat aankomen op de camping en kletsnat de tent opzetten. Gelukkig dankzij de tips van Jan de buurman hebben we wel een droge binnentent!

Morgen fietsen we zeker nog een dagje door Zwitserland op zoek naar de watervallen van de Rijn.

Afgeklokt in Kreuslingen op 63km
image

image

image

image

image

Geplaatst in 2014, Bodensee.

3 reacties

  1. Wow, bij Zwitserland denk ik vooral aan hoge bergen met besneeuwde toppen… Het feit dat jullie daar fietsen, doet me nog meer bewondering hebben voor jullie avonturen!!
    Doe zo voort, morgen hopelijk een droge en zonnige dag!
    xxx

  2. Goed bezig! Zo leuk om jullie avontuur te kunnen meevolgen. Een mens zou er zelf ook zin in krijgen…

Reacties zijn gesloten.