Dag 17,18,19: To boldly go where nog Google car has gone before!

Woensdag 21/3/2018: Vetrokken in Sagres onder een stralend zonnetje en met koffie op het terras van de camping. Zicht op de speeltuin waar Kaat en Lukas nog wel op spelen, maar toch niet meer zoals vorig jaar. Soms hebben we het gevoel dat ze er echt aan het uitgroeien zijn. (Tenzij het meer dan alleen een schommel en een glijbaan is…)

Weer veel gravel. Of zoals de Engelse kerel die ook de Eurovelo 1 fietste zei “Is this a national cycle route?”. Misschien moet België maar wat ontwikkelingshulp in de vorm van asfalt opsturen 😉 Maar als het droog is zijn de meeste gravelpaden eigenlijk wel befietsbaar, al gaat het dan wel een pak langzamer.

Onderweg kwamen we een schaapsherderin tegen met haar honden (en schapen natuurlijk). Superindrukwekkend hoe ze met een paar commando’s haar honden de schapen bijeen kon houden. Zij vond het dan weer indrukwekkend dat we met de fiets als gezin door Portugal aan het rijden waren.

Op het strand van het mooie Salema hadden we een zalige picknick in de zon en uit de wind. Kaat en Lukas speelden “The Croods” tussen de rotsen terwijl Hanne en Bram (weeral) genoten van koffie op een terras. Toen Bram opmerkte dat het vloed werd en we bijna niet meer tot bij de rotsen met Kaat en Lukas geraakten was het even stress 🙂 Gelukkig hadden Lukas en Kaat zelf ook wel in de gaten dat het tijd was om terug te keren.

Meer gravel en enkele stukken te voet bracht ons daarna door heel toeristische plekken waar de mensen niet meer zoveel rekening hielden met fietsers. Heel de kust was volgebouwd. Vergelijk het een beetje met onze Noordzee.

De camping was van dezelfde keten als de vorige maar een pak minder goed!

donderdag 22/3/2018: Bij het opstaan voelden Lukas en Bram zich niet zo goed. Een uurtje later moest Lukas overgeven, er zat dus iets niet goed. Daarna was hij weer helemaal de oude!

We reden langs Lagos en bezochten een fortje. Op de dijk waren er allerlei kraampjes en veel ambiance. Kaat en Hanne keken hun ogen uit naar alle kleedjes en snuisterijen die er te koop waren.

Op de camping in Alvor hebben we onze tent opgezet. Heel dure camping. Voor hetzelfde geld huren we deze nacht een bungalow!

Alleen Lukas had de nacht in de tent wat koud. Bram had de vorige dag al wat last van keelpijn en dat werd alleen maar erger. Hij heeft bijna niet geslapen.

Vrijdag 23/3/2018: Bram stond al om 6u30 op. Te veel keelpijn en een onderbroken nacht. Voordeel was dat de tent kon worden ingepakt voor het begon te regenen. Er werd beslist om zoveel mogelijk kilometers in de voormiddag te doen, een bungalow te nemen op de volgende camping en goed te rusten.

Dat lukte redelijk goed. Een paar keer gestopt voor een snoepje en voor inkopen. De hele voormiddag en middag bleef het regenen. In vergelijking met de eerste dagen regen stelt dat niet meer zoveel voor. Het regent niet meer de hele dag, of geen dagen achter elkaar meer. Goed te doen dus! Het is verbazingwekkend hoe Lukas elke helling oprijdt. Gravel of niet, hij maakt er een erezaak van om boven te geraken zonder af te stappen!

Kaat had al heel lang zin in kippenboutjes dus zijn we een gebraden kip gaan kopen als middageten!

Vroeg aankomen op de camping is leuk. We konden ons middageten opeten in de bunglaow en Bram is na de douche in bed gekropen om wat te slapen. Er is een wasmachine en droogkast en na 14 dagen altijd handwasjes was onze kledij echt wel toe aan eens een deftig wasje 🙂

De dag begint pas goed met zon en koffie!

Onderweg de natuur bewonderen.

Kaatje trekt de kop!

Asfalt! Asfalt! Asfalt!

Zoek Kaat!

Picknick op het strand

Muntijs!

Genieten van de zee

Koffie in de zon!

Gravelpad om een afdaling van 20% niet te hoeven nemen.

Nog gravel…

Zicht op Lagos

Op het fort.

Fort Ponta da Bandeira, Lagos

Lagos gaf een mooie indruk. Heel toeristisch en mooi.

Shoppen!

Fietspad langs de kust

Onderweg.

“Kaatjes Kruidenshop”

Eindelijk de tent nog eens opgezet!

Buiten eten en koken! Hier keken we al lang naar uit!

Regenachtig langs het strand van Portimao

Ze doen hun best, maar planning is toch hun sterkste kant niet. Probeer dit fietspad maar eens te volgen?!

Avontuur! Zwaar maar elke helling is een overwinning!

Vermoeiende dag in de regen!

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

6 reacties

  1. Superleuk om jullie avonturen te volgen! Jullie zijn al superver. Moedige fietsers met zoveel regen, gravel, honden en hellingen! Nog veel succes en plezier en pasteis de nata!

  2. Als al die foto’s van een dag zijn, is er toch veel te beleven met veel afwisseling, keelpijn inbegrepen

    • Gelukkig zijn ze van drie dagen, maar er is sowieso wel veel te beleven onderweg 🙂

  3. hmm, vermoeidheid slaat toe… Dat zal wel na zoveel regen en allerlei fietsavonturen! Hopelijk kunnen jullie wat opladen in de nieuwe bungalow en een beetje bijslapen. Verzorg jullie goed!
    Bram, voor de keelpijn: Nurofen + Strepsils (deze dopingcocktail heeft mij op Alpe D’Huez gekregen ? ) En veel liefde natuurlijk… En als dat niet helpt, kan je het experimenteler gaan zoeken in ‘Kaatjes kruidenshop’. ?

Reacties zijn gesloten.