Dag 38: 1000km!

woensdag 11 april: Vandaag hebben we de “magische” grens van 1000km overschreden! Dat hebben we gevierd met crêpes Nutella! (Yep, echt wel Franse crêpes!)

Vandaag was het echt een mooie route. Na een Spaanse ontbijt met toast en confituur dat ons net voldoende energie geeft tot de eerste pauze zijn we zingend vertrokken. Een vlakke mooie route langs een kanaal (en een stuk wilden we het “fietspad” langs het kanaal volgen, maar het pad werd altijd slechter en slechter. Nu proberen we die dingen niet meer zo lang en besluiten veel sneller terug te keren)

Rond 15u kwamen we al aan in Palma del Rio. Een leuk stadje met best wat historie! We slapen in een oud klooster. Veel sfeer en heel proper. Fietsen konden weer binnen staan! (Altijd wel wat gedoe met de kar)

We zijn het stadje gaan verkennen en kwamen een Franse crêperie tegen! We smachten allemaal al een maand naar pannenkoeken… ideaal voor ons 1000km-feestje! Blijkbaar was de eigenaar een Fransman die in Palma del Rio is blijven hangen.

De pannenkoeken waren zalig lekker!

Lukas en Bram zijn nog het Palacio Portecarrero gaan bezoeken. Een hele ervaring, heel vreemd. Een Spaanse met Oekraïense roots nam ons op een privé rondleiding door het gebouw. Ze nam ons mee in plekken waar je normaal niet mag komen! We dronken thee in de tuinen van het paleis en bekeken de plekken waar Ridley Scott delen van de film Kingdom of Heaven opnam. (Ook in het Alcazar in Sevilla zijn er stukken opgenomen)

Een heel fijne ervaring!

Hostal Dos Hermanos Moyano vlak voor vertrek

Bewolkte dag

Helden die hun 1000e kilometer in de benen hebben!

Picknick

Als we nog veel landen gaan doorkruisen wordt onze vlaggenstok te klein!

Straatje met oude kloostermuur

Binnenpleintje van ons hostal.

De kerk van Palma del Rio

Palma del Rio

1000km-feestje met crêpes Nutella! (en natuurlijk vers geperst sinaasappelsap!)

De tuin van het Palacio Portecarrero met Moorse omwalling.

Plek waar een stuk van de film Kingdom of Heaven is opgenomen

Thee, met munt en schil van citrus en kruiden uit de tuin van het Palacio… Heerlijk

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

12 reacties

  1. Wauw, dat ziet er daar prachtig uit!! Maar niet zo prachtig als jullie prestatie!! Lukas en Kaat, jullie zijn mijn helden!! Als wij daarstraks een kleine 2 km gingen wandelen, was Florian het al snel beu… ik heb hem toen verteld dat jullie al bijna 1000 km gefietst hadden, door weer en wind… nu kan ik hem morgen vertellen dat de kaap van de 1000 km overschreden is… knapper dan knap, stoerder dan stoer, beter dan best… alleen maar ??????
    Hanne en Bram, hetzelfde geldt voor jullie… onwaarschijnlijk veel bewondering en respect voor wat jullie doen ?????? Wij zouden Hey jullie niet nadoen…
    Geniet van al het moois dat jullie tegenkomen en blijf vooral ook verder bloggen, zodat wij vanop afstand jullie avontuur een beetje mee kunnen beleven ?

    Dikke ???

  2. Bangelijk gedaan van jullie!!!! Op naar de volgende 1000!!!!
    Veel groetjes van ons! Leuk om jullie weer ‘gelezen’ te hebben!!!!

  3. Echte helden inderdaad! Toppers! Wat een karakters om telkens maar door te zetten door weer en wind??
    En wat een avonturen, heerlijk om te lezen en voor jullie nog lang nagenieten?
    Een zoen van Kato en een high five van Stef

  4. 1000km vieren met Nutella pannenkoeken … wat een top plan! ?? we kijken steeds uit naar jullie update op de blog, zo genieten we mee van jullie helden avontuur ??

  5. Fantastisch Top wat jullie presteren en een ongelooflijke beloning van de dag , mooie foto’s ! Ik wens jullie nog veel goeds op jullie weg !

  6. Lieve fietskampioenen!

    Want dat zijn jullie …alle vier???????wat een prestatie….1000km????!
    Wat knap??!
    Proficiat !
    Ik geniet met volle teugen van jullie verhalen en de prachtige foto’s, fijn dat jullie ons zo ook de kans geven om mee te reizen!
    Nog veeeeeel zon, plezier en avonturen!
    ??Tante Anne

  7. Wauw knap gedaan! Die pannenkoeken hebben jullie zeker en vast verdiend.
    Hop naar de volgende 1000 kilometertjes… ????

Reacties zijn gesloten.