Dag 39: Race tegen de regen!

Donderdag 12 april: Na een gezellig ontbijt in het hospederia Santa Clara konden we nog droog vertrekken maar het werd grijzer en grijzer.

Ons idee om in 1 keer naar Cordoba te rijden lieten we voor wat het waard was. Als we voor 14h op de camping van La Breña zouden geraken konden we de tent nog droog opzetten.

Weer een race tegen het weer. Voor Kaat was dat het echte fietsvakantiegevoel!

De route was grotendeels plat, al doemden links enkele heuvels op die steeds hoger werden.

De camping bleek op een heuvelrug te liggen. We passeerden een bordje “14%”. Afzien, klimmen, klein verzet, heel klein verzet, kleinste verzet. Stapvoets verder, wij tegen de helling, een kilometer verder even een stukje vlak. Weer een bord. 15%… Vol moed smeten we ons tegen de berg. De helling bleef duren, net iets te lang voor Bram en Kaat. Te voet verder, warm, zweten, afzien, fietsen naar boven duwen…

Boven.

Wat een uitzicht, ondanks het afzien alleen maar blije gezichten. Kaat die enthousiast vertelde over hoe graag ze door de bergen fietste, Lukas fier vertellend dat hij niet was afgestapt, behalve om zijn fleece uit te doen…

We stonden even stil om van het uitzicht te genieten. Dan moesten we verder. De regen kwam eraan…

Nog even stijgen, maar nu “gewoon” stijl.

Op de camping stond de tent en tarp net recht toen de hemelsluizen opengingen.

Het kasteel van Almodovar del Rio verdween in de mist en regen.

Onder de tarp konden we gezellig middageten. Voor Lukas was dit het echte fietsvakantiegevoel! Tot het harder begon te regenen en het pad van de camping een klein snelstromend beekje werd. Kindjes in de tent, Bram die in de regen nog eens rond de tent ging om alles na te kijken. Nog snel een tasje koffie gezet.

Dan begon het steeds harder te regenen en te waaien. De grond kon de hoeveelheid water niet slikken, de wind rukte de tarp los, Bram snel terug in de regen om hem te herstellen… Enfin relax is anders. Met een bang hartje hield Bram de grond rond de tent in het oog. Water dat niet weg kon en zich in grote plassen rond de tent begon te verzamelen…

Eén slaapgedeelte werd nat omdat het water gewoon onder de tent doorstroomde.

Lang verhaal kort… Veel extra werk en zorgen om alles droog genoeg te krijgen om in te slapen. Extra opletten omdat heel de camping een grote modderpoel werd. Modder overal. Maar Kaat en Lukas bleven het geweldig vinden!

Gelukkig is er enkel voor morgen nog regen voorspeld en dan weer een weekje stralend weer. Tijd genoeg om alles te laten drogen in Cordoba ?

Lukas is zijn eigen blog begonnen ? Je kan hem vinden op https://techniekenwetenschap.wordpress.com/ je zou hem veel plezier doen door eens een berichtje achter te laten ?

Foto’s volgen, al zijn er in de regen niet veel genomen!

Tijd voor een snoepje!

Onderweg vinden Kaat en Lukas nog genoeg energie om zich uit te leven. Papa en mama zitten dan uitgeput op een bankje…

Yes he can!

De beloning, een fantastisch uitzicht!

Gezellig eten onder te tarp, 10 minuten voor de hemelsluizen open zouden gaan…

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur en getagd met .

2 reacties

  1. Lieve alle 4,

    Hellingen van 15%! Wat een moed hebben jullie !
    Bij ons in Hondón de los Frailes is er een berg met een helling van 12% .
    Daar zag ik geoefende fietsers ( althans dat dacht ik omdat ze in een echt wielermaillot reden !)de berg al kreunend en steunend op rijden ! En dat was dan maar 12% en met een echte koersvelo !
    Wat zijn jullie ongelofelijk flink en stoer !
    Ik doe het jullie zeker niet na !
    Maar jullie harde zwoegen zal beloond worden.
    Vanaf zondag wordt het stralend weer !
    Hopelijk mogen jullie dan puffen van de hitte !
    En daar weet ik ook alles van !

    Geniet nu maar van Cordoba en kwa weer zal het ergste leed geleden zijn,hoor !

    Dikke???van oma Leen

  2. Wauw zeg!! Ik wilde net als ons mama vertellen over de helling van 12% in Hondón en hoe steil dat wel is. Lukas, dat jij dat opfietst zonder te moeten afstappen, daar neem ik mijn petje voor af ??????? Zo knap!! Hanne ook? ???????
    Kaat en Bram, dat jullie een klein stukje moesten afstappen is nog steeds fantastisch!! Ik zou dit niet kunnen! ??????????????
    Na vandaag wordt het vast en zeker genieten van het echte Spaanse weer!! Ik kijk al uit naar jullie volgende avonturen!!
    Dikke kussen ???

Reacties zijn gesloten.