Dag 74,75: Catalonië, het andere Spanje

Donderdag 17 mei: Drukke banen vermijden was vandaag het opzet. Vlak langs de kust loopt de drukke N-II, daarnaast een spoorweg. Soms kunnen we in de dorpjes en stadjes langs het strand fietsen op een mooie boulevard, soms kan het niet anders en moeten we over de N-II. Gelukkig is het nergens echt gevaarlijk. We volgen geen voorgedrukte fietsroute maar zoeken onze eigen weg. Hierdoor gaan we maar traag vooruit. We staan vaak stil om te overwegen welke weg we gaan nemen, we bekijken de kaart en nemen een beslissing. Soms goed, soms moeten we terugkeren omdat we een bepaald pad net iets te lang hebben proberen volgen.

Vrijdag 18 mei: De camping bevalt ons en Kaat slaapt lekker lang. Ondanks onze rust op Mallorca zorgen de nieuwe indrukken, het late opblijven en het fietsen voor de nodige vermoeidheid.

De geplande route naar Gerona voelt ook niet helemaal goed. We beslissen om nog een dagje te blijven. Zo kunnen we nog wat rusten en de route herbekijken.

Naast ons is een Zweedse kerel komen staan, ook met de fiets. Bijzondere ontmoetingen en boeiende verhalen maken een fietsvakantie meer dan de moeite waard. (Hij vertelde dat hij ondertussen al meer dan een jaar onderweg is!)

Catalonië is een verademing. Hier spreekt bijna iedereen ook Engels (of is dat omdat we langs toeristische plaatsen fietsen?) en zijn er meer en verzorgde voorzieningen, minder leegstand…

Het recept voor vandaag was vaak “spoorweg – boulevard – strand”

Vaak op aangestampte aarde, dat rijdt vlot maar is toch vermoeiender dan asfvalt

Water onderweg is geen probleem meer, we komen vaak kraantjes tegen

Sporen van de Catalaanse Kwestie

Leuk baantje!!

Soms ontdekken we dat we enkel verder kunnen door iets dat we niet eens als “onverharde weg” kunnen classificeren… terugkeren dan maar

Op het einde volgen we een mooi fietspad en nemen Kaat en Lukas de leiding

Bram en Hanne volgen 🙂

Kaatje na een lange nacht

Bram nog voor zijn eerste tas koffie

Ons huisje

Lukas bouwt met mini legoblokjes

Het strand aan onze camping

Avondzonnetje

Vast avondritueel tot in het oneindige: tanden poetsen

Geplaatst in 2018 Het grote avontuur.

3 reacties

  1. Jullie zien er wel kei ontspannen uit! Ookal zijn de banen dan niet even aangenaam, met goeie voorzieningen ernaast compenseert dat wat. Zo’n fonteintjes zullen wel zalig zijn! Goed fietsen, traag vooruit, is ook vooruit! 😉

  2. Geniet van de nodige rust dat is ook heel belangrijk ! En inderdaad traag vooruit is ook vooruit . Jullie hebben tenslotte al heel wat getrotseerd .

Reacties zijn gesloten.